Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, General, Lluita de carrer i acció directa, Opinió

[Opinió] Alerta de violència xenòfoba, aporòfoba i homòfoba el vespre de Tots Sants

Publicat per dia 4 novembre 2015 – 8:19Cap comentari | 331 views

[Opinió] Alerta de violència xenòfoba, aporòfoba i homòfoba el vespre de Tots Sants

Share to Google Plus

Pot esser et va arribar una alerta antifeixista a Ciutat el dissabte vespre, prop de les dotze. Si estàs relacionat amb l’activisme, hi tens amics, amigues, n’ets familiar o altres supòsits et vas poder assabentar del següent missatge que va ser distribuït per whatssap i per les xarxes socials de forma una mica viral:

ALERTA ANTIFEIXISTA A CIUTAT – Passa-ho!

Un grup de persones amb masqueretes s’està dedicant a atacar vianants.

Primer atac a les 21.06h a prop de l’Estació Intermodal. Un rodamón que estava assegut en un banc de l’exterior ha rebut puntades de peu al crit de “vagabundo hijo de puta, arriba España”.

Segon atac a les 21.48h a l’altura de l’antic Pont des Tren. S’han apropat a un grup de joves sud-americans que anaven desfressats i els han increpat pel seu origen. La brega ha acabat amb dos dels joves amb traus al cap i els braços.

Tercer i, de moment, darrer atac a les 23.12h al Passeig Mallorca han atacat una parella homosexual. Un d’ells està sent atès pel 061 al lloc dels fets.

Durant tota la nit no es van sentir més alertes d’atacs, varies persones realitzaren una volta per les zones afectades intentant saber alguna cosa dels fets i no van obtenir respostes concretes. Des de contrainfo.cat es va realitzar per les xarxes socials (sobretot a twitter) una difusió del missatge rebut fent una alerta i intentant aconseguir més informació al respecte, més detalls sobre la vestimenta, fotografies o quelcom.

És molt interessant que si hi havia indicis d’uns atacs de caire feixista a la nostra Ciutat, en la que no volem aquestes actituds, se’n faci denúncia i es posi damunt la taula per intentar una recerca dels suposats agressors.

Una vegada haver xerrat amb veïns i veïnes de les diferents zones, amb un treballador del 061 actiu el vespre en qüestió i no haver trobat cap indici de que algú hem pogués confirmar els atacs no puc assegurar lo real dels suposats atacs feixistes. El 061, telefonant-los, no va voler explicar res de les actuacions que es realitzassin durant el dissabte a les hores que relatava el missatge, així tampoc la policia.

M’agradaria, i no, trobar proves al respecte.

M’agradaria perquè proves confirmarien l’alerta i els atacs,  i es podria investigar i denunciar quines serien les persones, feixistes. No m’agradaria perquè hi podria haver proves que ho descartassin (per exemple gravacions de càmeres). El descart em duria a pensar que o ha sigut un error d’apreciació o que simplement ha sigut una invenció. Apostaria per la primera part, però els feixistes apostarien per la segona per atacar al moviment anticapitalista de ben segur. Si es confirmassin seria una molt mala notícia i, sent real o no l’alerta, hem de lluitar contra les actituds xenòfobes, masclistes i de tot caire autoritari.

La lluita antifeixista té moltes peculiaritats, ens uneix a totes contra un mateix agressor, un perill. Aquesta lluita representada per diferents col·lectius directament (com Memòria de Mallorca, la Plataforma Unitària Antifeixista, Unitat Cívica per la República o Mallorca Antifeixista), a més de la sensibilitat i suport de la resta de col·lectius (quasi totalment) entorn de les actituds de les diferents iniciatives antifeixistes ens ha d’englobar molt més.

Per acabar, aquesta alerta antifeixista, i també la resposta a l’ofrena floral realitzada al monument “Baleares”, pot ésser han posat en evidència la poca coordinació entre col·lectius antiapitalistes de Ciutat en la lluita antifeixista. Hauríem d’haver actuat conjuntament contra aquest tipus de representacions? La pregunta es refereix, sobretot,  a l’ofrena floral feixista realizada a Sa Feixina.

Necessitam unitat d’acció radical en aquest àmbit de lluita, necessitam una major presència al carrer, que sàpiguen que ens trobaran si actuen. La demostració realitzada el dotze d’octubre va ser un bon principi, i la Plataforma Unitària Antifeixista, si s’usa, pot ser un bon mecanisme.

MACfly

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.