Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, General, Illes Balears i Pitiüses, Memòria històrica

Neix la Plataforma Antifeixista de Menorca

Publicat per dia 2 febrer 2017 – 9:001 Comentari | 531 views

Neix la Plataforma Antifeixista de Menorca

Share to Google Plus

Fa pocs dies, l’assemblea anunciava el seu naixement per les xarxes socials amb aquest manifest:

Davant l’ascens de l’ultra dreta i del feixisme arreu d’Europa sorgeix la Plataforma Antifeixista de Menorca, amb l’objectiu de denunciar i combatre les apologies o els actes feixistes. La situació actual en què unes oligarquies, mitjançant els seus oligopolis, governen descaradament Europa, a la qual fan aplicar una política extremadament neoliberal a cop d’austeritat, autoritat i impunitat, ha provocat una nova puixança del feixisme. Així mateix, la crisi humanitària dels refugiats ha mostrat, de nou, atacs xenòfobs i racistes vers aquests. Mentrestant a l’Estat Espanyol s’apliquen mesures repressives com la Llei Mordassa davant totes aquelles persones que denuncien les injustícies de l’Estat. Tanmateix, avui dia encara molts grups socials pateixen la violència i negació per part del feixisme, essent, per exemple, la homofòbia i la violència de gènere temes de tanta actualitat. Amb tot, i davant la impunitat imperant, creim necessari l’aparició d’una resposta des del nostre territori, Menorca.

Aquesta plataforma no correspon a cap ideologia concreta, només a l’antifeixisme -entenent que tot demòcrata és antifeixista per naturalesa, així com altres ideologies com l’anarquisme o el comunisme. Així doncs, aquesta Plataforma es guia per l’antiracisme, el feminisme, el rebuig a la homofòbia, i l’ecologisme; en conseqüència de tot això el rebuig també a l’actual sistema capitalista. Per tant, tota persona que comparteixi aquests valors o s’hi senti identificada és benvinguda i l’animam a sumar-se.

Aquesta és una organització horitzontal que funciona assembleàriament i que té, sobretot, dos objectius.: per una banda, fer visible, denunciar i respondre a qualsevol acte o apologia feixista; per l’altra, el treball en l’àmbit de la memòria, entenent que és imprescindible recordar i honrar tothom que en un moment determinat va lluitar per unes millores socials de les quals avui dia, de moment i cada vegada més en perill, gaudim.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.