Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, General, Lluita de carrer i acció directa, Països Catalans

Mural a Palma per la Diada de les Combatents Catalanes

Publicat per dia 29 gener 2014 – 9:39Cap comentari | 304 views
Share to Google Plus
L’assemblea de Palma d’Arran va realitzar un mural al barri d’El Amanecer la matinada del dia 26,amb motiu de la Diada de les Combatents Catalanes. A continuació podeu llegir el comunicat que ens han fet arribar i que serveix per reividindicar tant la diada com l’acció realitzada:

mural26g13aArran Palma reivindicam un any més el record i homenatge a totes aquelles persones que, arreu dels Països Catalans, han lluitat amb les armes a la mà per la llibertat del nostre poble. El 26 de gener és abans que res un dia pel record i la reflexió. La distància del temps mai ens farà oblidar el deute que tenim amb totes les persones que assumiren el màxim compromís en la lluita pels nostres ideals, especialment a aquelles que pagaren amb la vida.

Avui el nostre pensament està amb Gustau Muñoz, Jordi Martínez, Martí Marcó, Fèlix Goñi, Antoni Villaescusa, Quim Sànchez, Julià Babia i tots aquells que moriren en combat a les files de la resistència. Tornam a afirmar una vegada més que la seva lluita és la nostra. Tampoc podem oblidar, com a mallorquins que som, als que lluitaren a la revolta forana, als agermanats, als que s’alçaren contra Felip V i als qui es deixaren la vida en la lluita contra el feixisme al 36.

És aquesta memòria la que continua donant sentit a la organització i la lluita per la independència, el socialisme i el feminisme. Venen temps difícils: la crisi capitalista i la situació al Principat propicien una nova ofensiva neoliberal, espanyolista i conservadora. Avui com ahir, la defensa de les classes populars per tots els mitjans és més necessària que mai. El cert és que només lluitant tenim futur, si volem evitar que els poderosos ens deixin amb una Mallorca espanyolitzada, destrossada pel ciment especulatiu, sotmesa al conservadorisme ultracatòlic i amb la precarietat laboral i social més absoluta.

El 26 de gener, el nostre homenatge a les caigudes per una Terra Lliure.

Mantenim la flama del record!

Palma, Mallorca, Països Catalans. 26 de gener de 2014

Per altra banda, també cal informar d’una altra activitat realitzada per aquesta mateixa assemblea d’Arran i és que el passat divendres 24 al Casal Popular Voltor Negre tingué lloc un cinefòrum amb el documental Doble joc: Txema, l’infiltrat a Terra Lliure

Cartell26g14

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.