Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Criminalització i repressió, Desobediència, General, Memòria històrica, Montuïri, Països Catalans

Mor Macià Manera, referent independentista Mallorquí

Publicat per dia 29 gener 2017 – 11:431 Comentari | 694 views

Mor Macià Manera, referent independentista Mallorquí

Share to Google Plus

Ahir morí l’històric militant independentista Macià Manera a l’edat de 54. El 21 de juliol s’haguessin complert 27 anys de la seva detenció acusat de formar part de l’organització armada independentista Terra Lliure. L’any 1989 com el mateix va contar en una de les seves darreres entrevistes “em varen detenir el dia de santa Margalida menters feia feina a Montuïri” (el seu poble natal) “em traslladaren fins Barcelona i allà vaig ser torturat durant tres dies, volien que confessàs la meva relació amb Terra Lliure”. -Aquestes tortures les explicà amb profunditat l’any 2013 a la prestació de Som Força- “L’únic que em tragueren fou el lloc on amagava la Goma2 i els temporitzadors, simplement per una qüestió de seguretat”. A més en aquesta entrevista assegurà, orgullós:”no vaig donar cap nom”.

Fou empresonat durant tres anys a les presons de Madrid i Lleida. L’any 1992 va començar a sortir de la presó amb permisos penitenciari, però la condemna no li va prescriure fins anys després. El 1993 va signar el document “Manifest contra la reinserció“, juntament amb un gruix d’independentistes acusats de col·laborar o militar a Terra Lliure.

Arran de la seva detenció es creà el Comitè de Solidaritat amb Macià Manera, el col·lectiu exigí la seva llibertat mitjançant actes i mobilitzacions.

 La seva darrera xerrada “Terra Lliure: la lluita armada a Mallorca” fou a l’ateneu de Felanitx en el 2015.

1 Comentari »

  • De Montuïri escrigué:

    Som de Montuïri i avui damunt les 17 sortia des poble i passava pel cementeri. Mai no havia vist tanta gent per anar a despedir el mort. Hi havia molts de cotxes aparcats a la vorera del camí , inclús ocupant els costats de la carretera que entra al poble. Sé que ha tengut un funeral totalment laic com correspon a les seves idees. Ni exequies ni missa. Revolució i Poder Popular!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.