Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General, Mitjans alternatius, Sóller

Micromecenatge per a la construcció d’un supernode guifi.net a Sóller

Publicat per dia 11 octubre 2015 – 10:36Cap comentari | 313 views
Share to Google Plus

Es vol construir un punt de cobertura que doni accés a tot el poble de Sóller. És per això que s’ha recorregut als apadrinaments, altrament conegut com a campanya de micromecenatge, per assolir els doblers necessari: uns 350 €.

Per més detalls i per veure el pressupost complet de material necessari, visitau l’apadrinament a la pàgina de guifi.net a l’enllaç http://guifi.net/ca/node/81850

Què és tot això de guifi.net?

Guifi.net és un projecte per construir una xarxa d’Internet pública, mancomunada i lliure als pobles i comarques. Això implica que la xarxa serveix per resoldre els problemes de la pròpia gent que la utilitza i que és propietat i responsabilitat de les mateixes persones que la utilitzen. La xarxa funciona instal·lant unes petites antenes WiFi especials als terrats de les cases i connectant-se als punts de cobertura més propers. La connexió a guifi.net és gratuïta i no requereix del pagament de quotes, ja que la xarxa pertany als mateixos que l’empram i el projecte no té ànim de lucre.

Un punt de cobertura o supernode és, de forma resumida, una instal·lació que fa de concentrador o hub on les persones que empren la xarxa s’hi connecten per tenir accés a guifi.net. També serveix per estendre la xarxa entre diferents comarques o pobles.

Consulta més informació a https://mallorca.guifi.net/explicació.

Per què hauria de col·laborar amb guifi.net?

Per canviar les coses: De baix cap a dalt. La xarxa de telecomunicacions actual a l’Estat Espanyol pertany, gairebé en la seva totalitat, al gran ex-monopoli de les telecomunicacions. Internet, lluny dels valors de la neutralitat i respecte a les llibertats individuals amb els que s’havia creat, de cada vegada està més controlat pels Estats i per les grans corporacions. Guifi.net, per tant, pretén ser l’alternativa popular a aquesta manera de gestionar la xarxa: una alternativa que estigui al servei de la gent.

12107113_1012936545412814_1662889844069367770_nA nivell més pràctic, la xarxa de guifi.net permet el següent a particulars:

  • Accedir a Internet de forma gratuïta, mitjançant connexions que algunes persones cedeixen de forma altruista.
  • Si tenim dues cases podem unir-les com si fos amb un cable i emprar l’Internet d’una de les cases a l’altra.
  • Accedir a pàgines web, fitxers, càmeres IP, estacions meteorològiques etc.
  • Aplicacions de telefonia sobre IP.

I les empreses, associacions i administracions poden utilitzar-la pel mateix fi o bé:

  • Unir vàries seus de l’empresa, com si fos amb un cable, sense haver de contractar vàries línies en cada seu.
  • Oferir serveis sobre la xarxa: venda d’accés a Internet, centraletes de VeuIP, manteniment de la xarxa etc.

Objectiu

A Sóller es vol construir un punt de cobertura a una finca al Pujol d’en Banya, que donarà accés a guifi.net a tota la Vall. Tot i que la connexió a la xarxa no requereix el pagament de quotes, el material té un cost, i per això s’ha iniciat una campanya d’apadrinament (micromecenatge) per assolir prop de 372,83€ sense que aquest muntatge depengui únicament de les promotores.

Recompenses

Es demana, per tant, l’ajuda econòmica. Si aportau tendreu recompenses! Primer de tot, el punt de cobertura serà també vostre i hi tendreu capacitat de decisió: és a dir, podreu instal·lar dispositius perquè arribin a les vostres cases i pugueu expandir la xarxa. A més a més, pels padrins que aporteu 30 euros o més vos enviarem una camiseta de guifi.net gratis fins a final d’existències (s’avisarà quan això passi!).

Qui ho organitza?

Un grup d’usuaris i impulsors de la xarxa guifi.net a Mallorca. Entre d’altres coses, s’ha impulsat la creació de la xarxa de guifi.net a al poble Sóller i s’ha iniciat la de Manacor i Andratx. Així mateix, varis dels impulsors també participaren fa uns anys al muntatge de la xarxa a Palma. S’ha assolit amb èxit el micromecenatge de la construcció d’un node a Alfàbia i aviat es començarà amb la construcció.

Pots seguir-los a Facebook a /mallorcaguifi, a Twitter amb @guifimca o a la pàgina http://mallorca.guifi.net. També pots enviar un mail a info@mallorca.guifi.net.

Com aportar?

Aquesta campanya d’apadrinament no és com els Verkamis habituals als que estam acostumats: Per aportar ingressau els doblers al compte següent: IBAN ES6720560004494218013070 (Caixa Colonya). Com a concepte posau el text “AP Sóller” seguit del vostre nom o el vostre àlias. Per les recompenses, enviau un correu indicant les vostres dades (nom, direcció i talla de camiseta) a info@mallorca.guifi.net o bé telefonau al 661 587 445 (Joan).

info@mallorca.guifi.net

https://mallorca.guifi.net

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.