Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

“Mar Crítica”, dossier sobre la Mediterrània en crisis, es presenta avui a Ciutat

Publicat per dia 24 març 2017 – 9:00Cap comentari | 448 views
Share to Google Plus

El tercer Dossier CRÍTIC serà presentat avui a les 19 h a la llibreria Drac Màgic a càrrec de Sergio Picazo, periodista i soci de la cooperativa crític, Antoni trobat, periodista i coordinador del dossier, Margalida Capellà, professora de Dret Internacional de la UIB i Pere Perelló, poeta i autor a “Mar crítica”

MAR CRÍTICA compta amb 136 pàgines de reportatges, entrevistes i articles d’anàlisi i opinió sobre un dels grans temes del 2016: la crisi de la Mediterrània. La revista està pensada com un viatge periodístic per la Mediterrània i tots els seus conflictes. Analitzen la crisi dels refugiats i les polítiques de l’Europa-fortalesa, l’emergència de la islamofòbia al vell continent, l’aparició i consolidació d’Estat islàmic i els punts de connexió entre les revoltes de les ‘primaveres àrabs’ i les lluites per l’aprofundiment democràtic i social a les dues ribes del Mare Nostrum. MAR CRÍTICA és producte d’un treball de gairebé un any de feina i ha estat coordinada pels periodistes especialitzats en política internacional Antoni Trobat i David Forniés, col·laboradors habituals de CRÍTIC. 

Portada_internet

El tercer #DossierCRÍTIC inclou entrevistes a Robert Fisk, periodista i escriptor britànic resident a Beirut i especialista en l’Orient Mitjà; Rafael Poch, corresponsal de ‘La Vanguardia’ a París i una de les plomes més incisives del periodisme català; i Lurdes Vidal, responsable de l’Àrea de Món Àrab i Mediterrani de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED). La revista inclou aportacions de Santiago Alba Rico, Arcadi Oliveres, Jordi Armadans, Natalia Andujar, Özgur Gunes Özturk, Ana Alba, Cristina Mas, Blanca Llum Vidal, Pere Perelló o Eduard Ramírez, entre d’altres. El Dossier es tanca amb un reportatge sobre la batalla de Kobane en format de novel·la gràfica, il·lustrat per Andrea Lucio a partir del guió de Laia Soldevila i Antoni Trobat. El disseny va a càrrec d’Helena Olcina de Fàbrika Gràfika.

index_ok

L’objectiu de la revista l’explica el periodista Sergi Picazo en l’article que obre el nou Dossier CRÍTIC: “pensar, qüestionar-nos i reflexionar amb sentit crític sobre què carai passa avui a la Mediterrània”. “L’odi, la xenofòbia o el racisme es basen en els mecanismes de la por. La por es basa, sobretot, en la ignorància i el desconeixement de l’altre. Necessitem un periodisme que ens ajudi a entendre el món”, explica Picazo. Joan Fradera, de la Fundació Flama, explica que “hem fet aquest viatge amb una companyia immillorable, la d’un conjunt de persones compromeses amb la dignitat humana, analistes i activistes, que no dubtes, com el poeta de Florència, a baixar als inferns (en aquest cas, prou reals) de la barbàrie, totes elles coordinades per l’equip de periodistes que formen la redacció del CRÍTIC”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.