Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

[Manifest] Solidaritat amb les víctimes. NO a la guerra i al terrorisme

Publicat per dia 22 novembre 2015 – 18:05Cap comentari | 264 views
Share to Google Plus

En el dia d’avui es realitza a Ciutat una manifestació en solidaritat amb les víctimes, tot oposant-se a la guerra i al terrorisme. La manifestació discurrirà per els carrers de Palma, començarà a les 19h a plaça espanya.

Reproduïm el manifest que han signat i recolzat 17 organitzacions de diferents àmbits, es recullen suports al mail solidaritatrojava@gmail.com:

El rastre de destrucció i barbàrie terrorista del qual DAESH és el principal exponent, segueix augmentant dia rere dia. Els terroristes, que han actuat amb sorprenent passivitat de les potències que es disputen el control dels països de l’Orient Mitjà i Proper, han pujat un esglaó més en el seu camí per a construir la seva fama a costa de la sang de la gent innocent.

Avui no estem aquí només per París o per Franca. Nosaltres estem aquí avui per a solidaritzar-nos amb les víctimes del terrorisme, amb el poble i els treballadors, no només de Paris si no de tot el món.

20151122_manifestaciocontradaeshAnkara, Beirut, París, Kobanê, Suruç,… són només alguns dels noms de la llarga llista de ciutats i pobles que han sofert el fanatisme del Daesh. Demanam que a tots aquests noms, que tenen darrere a moltes víctimes, se’ls hi doni la mateixa atenció i prioritat, doncs no té més valor la vida d’un francès que la d’un Kurd o un nigerià.

Exigim així mateix que cessi la repressió contra el poble kurd i es reconegui la seva efectiva lluita contra tots aquells que l’ataquen. La seva heroica resistència els ha portat a alliberar l’enclavament de Shengal, d’una gran importància estratègica en el conflicte, de la mateixa manera que van alliberar Kobanê, amb el coratge d’un poble que duu segles sofrint.

Les potències occidentals i imperialistes han duit a terme una política interessada i irresponsable a l’Orient Mitjà, armant fins i tots a aquells als que ara combaten. Aquesta tolerància amb els terroristes i els règims repressius de la zona, motivada pels seus interessos econòmics, hauria d’haver acabat fa anys. El fet que hagin esperat que les massacres arribessin a les seves portes els retrata.

Seguirem denunciant el terrorisme, el seu finançament i activitat, estretament relacionats amb molts països que es presenten davant el món com a capdavanters de la democràcia; així com seguirem denunciant l’ús de la guerra com una eina política que no fa si no atiar l’odi i crear dolor entre els civils.

Volem mostrar igualment la nostra desaprovació de l’actitud dels mitjans de comunicació majoritaris que només informen des d’una òptima sensacionalista i no contribueixen a informar de tot allò que envolta la violència a l’Orient Mitjà i altres parts del món.

Rebutjam també la criminalització dels musulmans, perquè la immensa majoria d’aquests rebutgen obertament el fanatisme i són precisament les seves majors víctimes. Convidam a tots aquells que vulguin expressar la solidaritat amb les víctimes del terrorisme i de la guerra, a unir-se a nosaltres aquest diumenge a la placa d’Espanya a les 19 h. La solidaritat no entén de raça, sexe o religió.

Signen i recolzen la manifestació:

Anticapitalistes Mallorca

- Associació Memòria de Mallorca. 

- Branca Caimarienca

- Confederació General del Treball-Illes Balears (CGT)

- Comité de Solidaritat amb Rojava i el poble kurd – Mallorca 

- Esquerra Unida-Unitat Popular: Illes Balears

- Jove Guàrdia Bolxevic – Mallorca

- La Dalla Obrera

- MÉS per Mallorca

- Padrines i Padrins Flautes de Mallorca

- Partit Marxista Leninista – Reconstrucció Comunista

- Plataforma de solidaritat Grècia-Balears 

- Podem Illes Balears

- Sepc UIB

- Sí se puede / Si es pot Calvià

- Unió General de Treballadors- Illes Balears (UGT)

- Unitat Cívica per la República – Illes Balears 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.