Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Illes Balears i Pitiüses

[Manifest] 7N: Marxa estatal contra les violències masclistes

Publicat per dia 4 novembre 2015 – 10:261 Comentari | 368 views
Share to Google Plus

El moviment feminista DENUNCIA que les violències masclistes suposen la manifestació més violenta de la DESIGUALTAT DE GÈNERE I REPRESENTEN la més greu violació dels DRETS HUMANS DE LES DONES que pateix la nostra societat.

Des de l’any 1995, 1.378 dones han sigut assassinades pel terrorisme masclista. Enguany s’han perpetrat 70 feminicidis i altres assassinats de dones comesos per homes: només l’estiu de 2015 han sigut assassinades 37 dones i 8 menors a mans de les parelles, pares o parelles de les mares. Dones i menors sofreixen violència patriarcal en múltiples formes. I això només és la punta de l’iceberg.

7NEls últims anys hem patit les retallades sistemàtiques en els recursos públics generals, en els drets sexuals i els drets reproductius, retallades en la interrupció voluntària de l’embaràs de les menors d’entre 16 i 17 anys i retallades en els recursos especialitzats contra les violències masclistes. La cultura patriarcal ens culpabiliza sense que la societat, els mitjans de masses i els poders públics s’enfronten als mites misògins i antifeministes.

El moviment feminista considera que les violències, que vivim en diferents àmbits, succeeixen en una societat que tolera la desigualtat, i resta credibilitat i autoritat a les dones. El masclisme alimenta la nostra desvaloració, la cosificació dels nostres cossos i la falta de respecte a les nostres decisions. Igualment, aquestes agressions són inseparables d’aquelles que sofreixen les persones que no responen a la masculinitat hegemònica.

Per tot això, el moviment feminista convoca la marxa contra les violències masclistes el 7-N per a:

EXIGIR:

 • Que la lluita contra el terrorisme masclista siga una qüestió d’estat.
 • Que es desenvolupi i implementi el Conveni d’Istanbul i el compliment de les recomanacions de la CEDAW, i es reformi la llei 1/2004 perquè estiguen reflectides totes les formes de violència contra les dones.
 • Que tota la societat i les seves organitzacions i institucions es comprometen en aquesta lluita.
 • Que la lluita i els recursos incloguen tant la violència que exerceix la parella o l’exparella com les agressions sexuals, l’assetjament sexual en l’àmbit laboral, la tracta amb finalitats d’explotació sexual i laboral de dones i xiquetes i totes les violències masclistes.
 • Que totes les instàncies de govern es comprometen realment en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes, així com en l’assistència i la reparació de totes les dones en situació de violència, independentment de la situació administrativa en què es troben les dones.
 • Que l’accent es posi en la protecció de les afectades, facilitant diferents sortides que impliquen una veritable recuperació vital, econòmica i social d’elles així com dels fills i filles.
 • Que la prevenció sigui una política prioritària, que inclogui un sistema coeducatiu en tots els cicles, la formació específica per a tot el personal professional que intervé en els processos, els mitjans de comunicació, la producció cultural i la societat civil en la lluita contra les violències masclistes.
 • Que els mitjans de comunicació es comprometen a fer tractament adequat de les diferents de violències masclistes, visibilitzant-les, evitant el sensacionalisme morbós en el tractament i utilitzant un llenguatge i unes imatges no sexistes.
 • L’eliminació de la custòdia compartida imposada i el règim de visites als menors dels maltractadors condemnats. La retirada i no-cessió de la pàtria potestat als maltractadors.

Prenguem consciència d’una vegada que el masclisme mata i fa que sigui impossible la convivència exigible en una democràcia.

Estem aquí presents per fer una crida a cada persona, a cada institució, a cada partit polític, a cada govern perquè no siguen còmplices d’aquesta barbàrie.

La meitat de la humanitat ha de seguir vivint, no podem permetre ni un assassinat més.

ENS VOLEM VIVES! JA N’HI HA PROU!

 

1 Comentari »

 • Qüestió d’estat? escrigué:

  “En tanto una mujer exija reparación de un daño, sin importar lo que ella obtenga, no conocerá jamás la libertad […]. La libertad es el único medio para alcanzar la libertad.” 
  “Se permanece aferrado a una determinada imagen del poder-ley […] Y es de esta imagen que es preciso liberarse, es decir, del privilegio teórico de la ley y de la soberanía, si se quiere realizar un análisis del poder dentro del juego concreto e histórico de sus procedimientos. Es preciso construir una analítica del poder que ya no tome al derecho como modelo y como código. […] Pensar a la vez el sexo sin la ley, y el poder sin el rey.”
  “Ocultando el parentesco invisible que une a l@s oprimid@s, la Ley se ha erigido históricamente como progenitor único de todo lo social, y garante de su cohesión. Pero las mujeres, así como l@s plebey@s, se han encontrado en una posición muy ambigua con respecto a la ley, no siendo protegidas ni representadas, sino exclusivamente entorpecidas y amenazadas por ella. […] Si permanecemos a la sombra de Ley, seguiremos permaneciendo en estado de tutela. Si el monopolio estatal de la violencia legítima sobrevive, ninguna práctica de libertad tendrá una legitimidad que rechace someterse al envilecimiento de un itinerario de liberación (de los hombres, de los patrones, de los machistas, de los prejuicios, y en el fondo de nosotr@s mism@s)”

   
  (Ecografía de una potencia)
   
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.