Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del català, General, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans

L’OCB celebra que el català torni a ser un requisit i encoratja a atendre els nostres drets lingüístics

Publicat per dia 1 abril 2016 – 15:58Cap comentari | 331 views

L’OCB celebra que el català torni a ser un requisit i encoratja a atendre els nostres drets lingüístics

Share to Google Plus

“L’aprovació del requisit lingüístic per a l’accés a la funció pública ha de suposar una passa ferma en l’avenç cap a la plena normalització del català.”

L’OCB considera que aquesta mesura, tot i la seva transcendència, només retorna als paràmetres polítics del 2007, abans que el govern Bauzá ho anul·làs.

Ahir, el ple del Parlament de les Illes Balears va debatre i votà a favor del dictamen de la Comissió d’assumptes institucionals i generals, de la Proposició de llei RGE núm. 10274/15 de modificació de la Llei 3/2007 de 27 de març de la funció pública de la CAIB amb mesures de recuperació i foment de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública. Així, el català, a les Illes, torna a ser un requisit (i no un mèrit, tal com féu l’executiu Bauzá) per accedir a la funció pública.

És evident que l’Obra Cultural Balear rep positivament aquesta resolució ja que és de justícia que sigui necessari conèixer la llengua pròpia i oficial d’aquesta terra -tal com marca l’Estatut- per poder treballar en  l’administració pública. Tot i així, l’entitat demana a l’executiu illenc més diligència, determinació i la inversió econòmica que sigui per dur a terme accions que facin avançar significativament la normalització lingüística.

Per al president de l’entitat, Jaume Mateu, cal que el govern dels illencs faci passes fermes i decidides per millorar la situació del català al nostre país.

Durant quatre anys, la llengua catalana va ser perseguida i menystinguda pel govern Bauzá. Els ciutadans de les Balears patiren agressions constant cap al tret identitari que més ens defineix, la nostra llengua. El govern anterior ens féu retrocedir 30 anys en matèria lingüística. És per això que l’OCB demana que, més enllà de  treure el català de les tenebres, s’inverteixin tots els esforços necessaris perquè el català ocupi el lloc que li correspon i perquè cap altre executiu pugui menystenir i marginar la llengua pròpia de les Illes Balears.

Com sigui, l’OCB aplaudeix aquesta decisió del Parlament de les Illes Balears i encoratja el govern de Francina Armengol a atendre amb la diligència que es mereixen els drets lingüístics dels catalanoparlants.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.