Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

La resolució de Medi Ambient no dóna carta blanca per acometre cap ampliació al port del Molinar

Publicat per dia 28 octubre 2016 – 10:05Cap comentari | 249 views

La resolució de Medi Ambient no dóna carta blanca per acometre cap ampliació al port del Molinar

Share to Google Plus

La resolució favorable de l’estudid’impacte ambiental del projecte d’ampliació del port des Molinar no dóna, de cap manera, carta blanca per a la construcció d’un nou port.

L’informe favorable, per part del Ministeri de Medi Ambient (MAGRAMA), d’estudi d’impacte ambiental del projecte d’ampliació no significa que els promotors tenguin via lliure per acometre cap ampliació.

Si bé és cert, que és una passa més dins la tramitació de l’expedient administratiu i que lo dessitjable hagués estat una resolució negativa que paralitzes el projecte inmediatament.

Unes declaracions als mitjans de comunicació d’ahir dematí del Regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Palma, Toni Noguera, ho diu ben clar: “Este informe no cambia nada”. Referint-se al rebuig institucional al projecte d’ampliació.

L’órgan substantiu per resoldre el futur d’aquest projecte és l’Autoritat Portuària de Balears (APB), que el mes de juliol passat ja va fer pública la deva decisió de no autoritzar cap ampliació i que no renovaria la concesió de l’explotació del port al Club Marítim Molinar. També va anunciar que APB asumirà la rehabilitació i l’explotació dels amarraments, i que,  podia cedir un espai per a que el club pogués continuar amb la seva tasca de nàutica social. També que els usuaris conservarien els seus amarraments.

Compromís amb la preservació d’un paisatge urbà magnífic, incompatible amb cap ampliació del port

El compromís de les administracions locals i autonómiques és conservar i rehabilitar l’actual Port del Molinar i l’edifici, preservant així un paisatge urbà que conformen l’auténtic passeig devora la mar que tenim a Palma.

L’estudi d’impacte ambiental no contempla altres impactes com el paisatgístic, urbanístic, social, mobilitat, etc.

Extranyesa davant un informe que es considera havia de ser negatiu

Les entitats que conformen la campanya “Al Molinar, Port Petit”, volen, en qualsevol cas, expressar la sorpresa ja que  la setmana pasada una representació de la campanya es va desplaçar a Madrid per visitar in situ l’expedient i va conclure que hi ha informes tècnics suficients com per no donar per favorable l’informe d’impacte ambiental.

S’esperarà a tenir la resolució i veure quines són les prescripcions que valora el MAGRAMA a les que han de fer front els promotors.

Cal recordar que la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ja va dir al seu dia que aquest projecte provocaria impactes negatius al medi ambient, tant en la seva fase de construcció com en la seva fase d’ús. I que un cop construït, fins i tot després d’haver aplicat mesures correctores, aquests impactes ambientals serien negatius i irreversibles.

Al Molinar, Port Petit, demana a APB que paralitzi d’una vegada per totes la tramitació d’aquest expedient al Ministeri de Foment

Davant el rebuig social, polític i institucional “Al Molinar, port petit” no li troba cap sentit a que la tramitació d’aquest projecte vagui fent passes endavant.

Considera importantíssim que APB faci valer el seu posicionament contrari a l’ampliació i es paralitzi d’una vegada per totes la tramitació de l’expedient i així poder iniciar un procés de rehabilitació del port del Molinar sense la pressió d’uns promotors que tenen com únic objectiu guanyar doblers a costa d’hipotecar el futur del barri des Molinar.

Irregularitat preocupant: a les 10,30 d’ahir, Autoritat Portuària no havia rebut encara cap notificació del Ministeri sobre aquest tema. En canvi els promotors ja fa gairebé 24 hores que diuen que la tenen.

Volem manifestar la irregularitat manifesta que implica que l’órgan administratiu competent,  Autoritat Portuària,  no hagi rebut encara la notificació que anuncia la directiva del Club Molinar des del dia de ahir.

Aquest fet no ve si no a confirmar les nostres sospites de connivència , probablement per afinitat política, del president Sr Vallespir amb els responsables del ministeri.

Hem descobert aquesta irregularitat quan ens hem posat en contacte amb Autoritat Portuària per conéixer més a fons la notificació i ens han comunicat que no l’havien rebuda .

“Campanya Al Molinar, Port Petit” integrada per: Salvem es Molinar, ARCA, GOB, Vogar i Ciar, Amics de la Terra i Greenpeace

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.