Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

L’exlíder del partit neonazi alemany NPD obre un restaurant a Palma

Publicat per dia 26 maig 2014 – 14:09Cap comentari | 223 views

L’exlíder del partit neonazi alemany NPD obre un restaurant a Palma

Share to Google Plus

Maravillas Stube, un restaurant de Jasmin i Holger. Aquest és el nom de la fonda que acaba d’obrir a la Platja de Palma Holger Apfel, l’antic cap de la formació neonazi alemanya Partit Nacionaldemòcrata d’Alemanya (NPD). Apfel, de 43 anys i nascut a Hildesheim, va ser diputat al Parlament de Saxònia del 2004 al 2013, excap de les joventuts de l’NPD i líder del partit del 2011 al 2013. La seva proclamació com a president del partit legatari de les tesis hitlerianes va produir-se pocs dies després de la descoberta de la xarxa terrorista neonazi Clandestinitat Nacionalsocialista (NSU) –amb connexions amb l’NPD–, responsable de la mort de 10 persones del 2000 al 2007.

Apfel va deixar, al desembre de 2013, tots els seus càrrecs a l’NPD i la seva acta de diputat “per motius de salut”. Tanmateix, aquests motius de salut no han resultat ser el motiu sòlid de la seva renúncia. En un comunicat Apfel va exposar aleshores que la causa de la seva dimissió era que “estava cremat”. Per aquelles dates, el líder neonazi estava sent fortament criticat dins del seu partit a causa dels mals resultats electorals, i persones de la secció saxona del partit, encapçalats per Holger Szymanski, estaven preparant un cop per defenestrar Apfel.

Agressió sexual a un jove militant de l’NPD

Posteriorment, van sortir a la llum tota mena de rumors i d’especulacions al voltant de la seva renúncia, però diverses investigacions periodístiques van revelar que la causa principal de la seva decisió radicava en una agressió sexual que un jove militant de l’NPD va patir a les mans d’Apfel durant la campanya electoral per a les federals alemanyes a l’estiu de 2013. El partit, que ara lidera Udo Pastörs, per la seva, part tampoc no ha investigat aquesta versió i ha sostingut i reafirmat la versió d’Apfel. Va donar el cas per “tancat” seguidament, en un intent de tranquil·litzar les bases i no haver de parlar, entre altres coses, de l’homosexualitat d’alguns membres de la formació, un tema tabú a l’escena neonazi.

Les Illes com a destí

Després de la sorpresa que va suposar la renúncia d’Apfel, el dirigent, que el 1996 va participar i coincidir a la població de Worms amb els futurs integrants de l’NSU en una manifestació neonazi, dirigeix aram juntament amb la seva esposa, el Maravillas Stube a la capital mallorquina, després d’haver sondejat la possibilitat d’iniciar una nova vida fora d’Alemanya a Àustria o a Suïssa. Les Illes Balears han estat des de fa dècades el destí de vacances preferit per Apfel i la seva família, i també de membres de l’NPD –en alguns casos, convidats per Apfel– que les han visitat a la recerca de la borratxera fàcil, la festa i la prostitució.

Apfel ha manifestat a Mallorca Zeitung, el diari en alemany de més tirada de les Illes, que el restaurant que dirigeix amb Jasmin Apfel, l’antiga cap de la secció femenina de l’NPD, “no es convertirà en un centre de trobada de la ultradreta”, ni tampoc en “un local polititzat”. “La gent d’esquerres o d’altres nacionalitats són benvingudes al Maravillas Stube”. Tanmateix, el mateix Apfel, un convençut neofeixista, ha afirmat també que continua sent un “patriota”. I, segons ha pogut saber la DIRECTA, pel Maravillas Stube ja hi ha passat el dirigent de l’NPD a Dortmund i lleial a Apfel Matthias Wächter, on va presenciar la final de la Copa alemanya de futbol entre el Borussia Dortmund i el Bayern de Munic. Apfel era el líder d’un partit que s’oposa a la immigració. Ara ell, migrant també, ha acabat dirigint un restaurant a Palma que pot convertir-se en un imant de la ultradreta.

Font

ROGER SUSO / @EUROSUSO

Setmanari La Directa

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.