Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Manacor, Mobilitat i territori

Les organitzacions feministes de Manacor treballen per repensar el PGOU

Publicat per dia 1 febrer 2016 – 10:34Cap comentari | 246 views

Les organitzacions feministes de Manacor treballen per repensar el PGOU

Share to Google Plus

La setmana de l’11 al 15 de gener el Col·lectiu Punt 6 va estar treballant a Manacor amb les associacions feministes de la comarca per realitzar una Auditoria Urbana de Gènere i repensar el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) des de l’experiència de les persones.

El municipi està en procés d’aprovar la fase inicial del (PGOU) i l’associació de Dones de Llevant i l’Assemblea Antipatriarcal de Manacor contactaren amb Punt 6 per fer una anàlisi del PGOU des d’una perspectiva feminista, ja que aquest Pla tindrà una incidència directa sobre el futur en l’organització i morfologia urbana del municipi. Per poder vincular l’anàlisi del document amb la vida quotidiana de les persones del municipi realitzaren un recorregut exploratori amb persones veïnes de Manacor, entrevistes en profunditat a dones amb diferents experiències i dos tallers amb unes 30 dones. En el primer taller es van treballar les necessitats específiques de la vida quotidiana des de l’experiència de les dones de Manacor i en el segon es van explicar els continguts principals del PGOU a les dones per poder elaborar conjuntament propostes concretes en els 5 temes en què s’estructura el document: element marco, estructura urbana, transport, fluxos d’energia i material, aspectes socioeconòmics.

Des de Col·lectiu Punt 6 treballen l’arquitectura i l’urbanisme des de la perspectiva de gènere interseccional, la sostenibilitat, la participació i acció comunitària i l’economia solidaria, entent que a a través de l’espai també es pot transformar la realitat.

Actualment estan preparant un informe amb els resultats del treball de camp i les conclusions de la lectura del PGOU des d’una perspectiva feminista i des de la vida quotidiana de les persones veïnes de Manacor.

Punt 6 manifesten estar encantades amb aquest projecte per el fet d’estar colze a colze amb els grups feministes de base que s’han auto organitzat per millorar la vida de Manacor i de totes les persones veïnes.

Ens encantarà explicar-vos des d’aquí les conclusions extretes d’aquest treball. Estarem a l’aguait!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.