Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Lluita de carrer i acció directa

Les Feministes Encausades assistiran a la reunió amb el Bisbat amb una posició clara

Publicat per dia 23 setembre 2016 – 11:13Cap comentari | 322 views

Les Feministes Encausades assistiran a la reunió amb el Bisbat amb una posició clara

Share to Google Plus

Bisbe nou. Aquesta setmana el nou bisbe s’ha posat en contacte amb les Feministes Encausades. Les hi ha enviat una carta en la que les concerta a una reunió per al dilluns 26. El Grup de Suport ha realitzat el següent comunicat com a resposta al Bisbat de Mallorca.

El Grup de Suport a les Feministes Encausades, davant l’oferta de diàleg que ens ha fet arribar el Bisbat de Mallorca, acusació particular del cas amb una petició de condemna de quatre anys de presó per a cada encausada, volem manifestar el següent:

  • Valoram positivament aquesta “mà estesa”. Com a Grup de Suport entenem que el diàleg pot ser molt positiu de cara a una eventual superació del conflicte actual.
  • Malgrat tots els intents de criminalització, aquesta oferta de diàleg per part de l’acusació constitueix una prova clara del que venim assenyalant des del principi: estem davant d’un cas polític. La societat mallorquina ho sap i el Bisbat de Mallorca també, i entenem que és precisament per això que ha volgut obrir aquesta via de diàleg.
  • Assistirem a la trobada prevista per tal d’intentar arribar a un acord. Ho farem partint d’una posició clara i compromesa amb els drets de les dones. Les arrels d’aquest conflicte són polítiques. L’acció de l’església de Sant Miquel no fou cap acte criminal. Fou una resposta política a una situació política: la contrareforma de la Llei d’Avortament. Amb aquest esperit anirem al Bisbat de Mallorca.

Paral·lelament, les nostres activitats com a Grup de Suport continuaran tal i com estava previst, amb la campanya de fotos solidàries, la continuada difusió del cas, i la manifestació del proper dia 28 de setembre.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.