Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

L’Audiència Provincial admet l’adhesió de 238 docents més a la querella contra el diputat Antoni Camps

Publicat per dia 4 març 2015 – 12:07Cap comentari | 256 views

L’Audiència Provincial admet l’adhesió de 238 docents més a la querella contra el diputat Antoni Camps

Share to Google Plus

La Sala Segona de l’Audiència Provincial de Balears ha dictat un auto, amb data del 27 de febrer, donant la raó a un recurs d’apel·lació presentat pels representants legals dels docents querellats contra Antoni Camps per un presumpte delicte de injúries i calúmnies, en el sentit que no és necessària la celebració d’un acte de conciliació entre les parts per admetre la personació dels 238 nous denunciants al procés obert.

Cal recordar que el passat mes de juliol, quan l’Audiència Provincial va admetre la denúncia inicialment presentada per un grup professors de l’IES Joan Ramis de Maó, es va subratllar que els querellants actuaven a títol personal, però que no es podien erigir en representants de tot el col·lectiu docent. Per aquest motiu, un total de 238 docents de totes les Illes Balears es van afegir a la querella iniciada. L’auto dictat ara per l’Audiència dóna continuïtat a les diligències judicials, que des d’ara també inclouen els 238 nous denunciants.

En coherència amb els autos dictats amb anterioritat en relació a aquesta querella, la Sala Segona de l’Audiència recorda que el dret a l’honor, que protegeixen els delictes de calúmnia i injúries per via penal, és individual, però que igualment “s’ha de reconèixer que el cas que ens ocupa excedeix els supòsits d’injúries i calúmnies vessades entre dos particulars, l’honor dels quals està en joc, ja que estam davant la protecció de l’honor d’un col·lectiu i de les manifestacions vessades per un polític, manifestat en l’exercici del seu càrrec i sobre uns fets també emmarcats en una vaga del sector públic”.

Per a més informació podeu contactar: querella.docents@gmail.com

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.