Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

L’Ateneu Popular d’Alcúdia es veu obligat a tancar

Publicat per dia 19 juny 2017 – 8:32Cap comentari | 1.480 views

L’Ateneu Popular d’Alcúdia es veu obligat a tancar

Share to Google Plus

El col·lectiu que gestiona Ateneu Popular d’Alcúdia ha rebut una notificació per part de l’Ajuntament d’Alcúdia on s’infroma que degut als problemes estructurals de l’edifici, aquest no és habitable i per tant l’han d’abandonar. A més, els han comunicat que per falta de diners per arreglar-lo de moment quedarà tancat, quedant les associacions del poble sense un espai del qual disposar. Cal dir que abans el Casal era propietat de la Fundació Torrens, i que aquesta s’ha dissolt, i en virtut d’un contracte de donació, ara ha passat a ser de titularitat municipal.

El col·lectiu ha presentat un escrit amb les demandes següents:

L’ATENEU ALCUDIENC CONSIDERA QUE:

“En data 7 de juny de 2017 hem rebut notificació per part d’aquest ajuntament, per tal de que entreguem les claus del casal situat al C/ de la Pau nº 22, del qual, a dia d’avui en som usuaris, degut a un informe urbanístic suposadament desfavorable sobre l’estat actual del casal segon el qual l’edifici no compleix els mínims establerts de seguretat, higiene i habilitat per desenvolupar-hi activitats.Cal dir que aquesta notícia ha estat un cop molt dur per al nostre col·lectiu i ens deixa en una situació crítica i d’abandó cap a l’associacionisme juvenil, ja que en aquest espai si estava gestant un projecte molt interessant i enriquidor per al nostre poble: la creació de l’Ateneu Alcudienc, un espai social i cultural dirigit a tots els ciutadans, sobre el qual hem dedicat molt de temps i hem fet una feinada.Davant aquesta notificació fem les següents

AL·LEGACIONS:

1ra.- Òbviament tornarem les claus, però degut a la quantitat de material que hi tenim, els pocs efectius dels que disposem i la feina que requereix poder-ho treure, ho anirem fent a poc en la mesura de les nostres possibilitats.

2na.- Creiem que el fet de que se’ns digui que hi ha un informe desfavorable, però no se’ns lliure còpia, no és motivació suficient, i per tant, demanem que se’ns lliure còpia d’aquest informe per poder-lo examinar detingudament i si cal fer-hi algunes observacions.

3ra.- També sol·licitem que es realitzi un informe de valoració del possible cost que comportaria rehabilitar l’edifici i la seva viabilitat, i que se’ns indiqui de quines possibilitats hi ha de cara als propers anys.

4ta.- Tenim la convicció de que el projecte d’Ateneu Alcudienc no ha de morir per un canvi de local, i per tant hi seguirem treballant de valent. Considerem que correspon a aquest ajuntament trobar un espai alternatiu que pugui ser gestionat per les associacions del poble. És tasca del regidor de participació ciutadana trobar un espai idoni (si a dia d’avui no n’hi ha cap, treballar per cercar-ne un el més aviat possible), i per tant el convidem a posar-ho en marxa tenint en tot moment la nostra col·laboració pel que necessiti.

Per tot això SOL·LICITEM:

Que es tingui per presentat aquest escrit, se’ns lliure còpia de l’informe urbanístic en qüestió, es realitzi un estudi de valoració sobre la rehabilitació del Casal del C/ de la Pau nº 22, i es comenci a treballar per tal de trobar un espai alternatiu per les associacions del poble.”Per tant, necessitarem tot el suport popular del alcudiencs a mode de pressió per tal d’aconseguir que s’arregli l’edifici o es cerqui una alternativa, per poder disposar d’un espai des d’on fomentar l’associacionisme i la participació ciutadana!Nosaltres continuarem endavant!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.