Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

L’Assemblea Docents exigeix que s’aturin les proves LOMCE tal i com ja han fet d’altres comunitats autònomes

Publicat per dia 24 abril 2016 – 16:17Cap comentari | 194 views

L’Assemblea Docents exigeix que s’aturin les proves LOMCE tal i com ja han fet d’altres comunitats autònomes

Share to Google Plus

A l’assemblea de la setmana passada a l’IES Sureda i Blanes, els docents decidiren exigir al Govern que es deixi de pràctiques dilatòries i missatges confusos, i aturi d’una vegada les proves LOMCE tal i com ja han fet d’altres comunitats.

Després de la reunió informativa mantinguda el passat dimarts 19 d’abril amb membres de la Conselleria d’Educació i companys dels sindicats, encara van tenir més clar que aquestes proves no tenen cap justificació pedagògica ni cerquen millorar el sistema educatiu, i l’oposició segueix talment com el passat curs. Unes proves de les quals encara no es coneix el format, que exclouen del sistema educatiu l’alumnat més vulnerable, i que serviran per fer rànquings als centres, encara que la Conselleria ho negui.

En uns moments de fortes retallades com els que estam vivint, l’Assemblea no accepta que es faci una despesa de 140.000€ en unes proves sobre les quals la pròpia Conselleria ha admès deficiències i poca fiabilitat, quan hi ha centenars d’alumnes estudiant a barracons i en condicions inacceptables (amb aquests doblers es podrien contractar mestres per desdoblar grups, atendre als infants amb més necessitats…). Docents es neguen a que els resultats de les mateixes, en el cas de 6è, s’enviïn als centres de Secundària ja que no tenen cap validesa.

A més, es considera que l’organització d’aquestes proves ja ha causat prou problemes als centres educatius, i el fet d’ajornar-les fins finals de maig o començaments de juny no farà sinó empitjorar aquest caos.

AD exigeix que el Govern es comprometi a fer unes proves que parteixin d’un model propi consensuat, que retorni la confiança en la feina dels docents, i amb un Pla de Millora que vengui avalat per un pressupost que ara mateix no existeix.

Per tots aquest motius, des de l’Assemblea de Docents es fa una crida a tots els claustres i equips directius a boicotejar les proves LOMCE, fent tot el possible per aturar-les, informant les famílies i, en qualsevol cas, que no les passin a cap nin, si els pares han mostrat la seva oposició.

“Ara més que mai, cal recordar que, quan ens mantenim units i sabem respondre com a col·lectiu, no hi ha imposicions possibles.”

Articles relacionats:

La Plataforma Crida fa una CRIDA a l’objecció de consciència a les revàlides

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.