Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

L’Assemblea de Docents durà a votació la proposta d’acord a tots els centres de les illes

Publicat per dia 7 octubre 2015 – 13:43Cap comentari | 216 views
Share to Google Plus

Dimarts de la setmana passada els docents es tornaren a reunir a Mallorca en Assemblea General. El comitè de vaga va passar comptes davant l’assemblea i aquesta, com en les ocasions anteriors va donar suport a les seves actuacions, que sempre han estat seguint el mandat de les assemblees.

En el segon punt es discutí quin camí havia de prendre el moviment assembleari ara que el comitè de vaga sindical (STEI-FECOO) decidia signar la proposta d’acord global en educació, una proposta que la mateixa assemblea -i moltes assemblees de centre- tornava a posar en qüestió. Vista la importància del moment, l’assemblea va decidir que era hora de fer una consulta ampla, de dur les urnes a les nostres escoles i instituts per a què tots els docents puguin opinar sobre aquest pacte que afecta molt directament la qualitat de la seva feina i del sistema educatiu en general. Per fer possible aquesta votació, ja s’han fet les primeres passes. Reunida aquesta setmana la coordinació interilles de l’Assemblea de Docents, s’han fixat les dates per la votació que seran els dies 14 i 15 d’octubre.

Durant els propers dies es tancaran altres aspectes necessaris com ara quina és la pregunta o el reglament per assegurar una participació democràtica.

Menyspreu del Govern i la Conselleria

00b5395de9efcd70322e328da93cbdc7En diferents ocasions s’ha denunciat la posició que s’ha donat al comitè de vaga de l’Assemblea de Docents en la negociació. Dimecres passat es va tornar a viure un altre episodi que torna a fer evident el tracte diferenciat del comitè de l’AD. A la mesa prèvia a la signatura del pacte (a la qual AD hi acudí) i també durant la firma d’aquest, es va començar a parlar d’una memòria econòmica que acompanyava a l’acord que es va signar. Idò el comitè de vaga, tot i les contínues reclamacions què es mostressin els números, mai ha vist aquest document econòmic. Un altre exemple de la «transparència» de la que es vanaglòria el conseller March.

Des de l’Assemblea de Docents es considera el menyspreu amb què s’està tractant el moviment és un error polític que, marcat per les seves presses, ha duit al Govern a no haver sabut negociar amb un dels actors més dinàmics i representatius de la comunitat educativa en els darrers anys.

En la mateixa línia de menyspreu s’hi troben les paraules del portaveu del Govern, March Pons, afirmant que, amb la signatura de l’acord, la vaga indefinida quedava desconvocada. Com feien Joana Maria Camps i Guillem Estarelles, es torna a menystenir la convocatòria de l’Assemblea de Docents i s’opta per la fugida cap endavant tancant en fals un episodi importantíssim de la història recent, sense el qual no es pot entendre, segurament, ni tan sols el canvi de govern. Realment el govern creu representatiu l’acord aconseguit?

Companyes i companys docents, com a repte ara organitzar un bon referèndum sobre la proposta d’acord en el qual tothom pugui expressar la seva opinió. Demostrant una vegada més que els i les docents, i la societat en general, no ens contentam en votar una vegada cada quatre anys uns representants. Demostrant que es vol decidir en aquells aspectes que es consideren de vital importància per al desenvolupament de la feina de docent i del sistema educatiu.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.