Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ciutadella, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses, Publicació oberta, Treball i economia

L’Assemblea de Docents demana la dimissió de la consellera Núria Riera

Publicat per dia 11 desembre 2014 – 10:17Cap comentari | 274 views
Share to Google Plus

L’Assemblea de Docents demana la dimissió de la consellera d’educació, Núria Riera, a causa de les mentides reiterades i de la manipulació per interessos polítics de la llista d’interins. Això es produeix arrel de l’escàndol que destapà Miquel Deyà al moment de la seva dimissió, on acusà Riera i la directora del SOIB, Francesca Ramis, de manipular la llista d’interins perquè un professor que se li havia adjudicat plaça a l’IES Cap de Llevant de Menorca se li canviés la plaça per una a la Conselleria a Mallorca per poder estar present durant la campanya electoral a Lloseta.

10-12-14

Segons explica l’Assemblea en el Comunicat, l’assemblea del centre menorquí ha rebut el nou professor amb cartells de “Bauzá Dimissió”. Així mateix, destaquen que la Conselleria ha estat mentint la darrera setmana perquè Riera “ha reconegut que demanà el canvi de plaça del professor interí a Deyà, després de desmentir-ho”. L’entitat considera curiós que se sol·licités el mateix interí com a assessor docent per a la Conselleria però que la nota no s’acabés registrant fins divendres, dia de la dimissió de Deyà i després de l’expiració del termini perquè pogués entrar al centre de Menorca.

L’assemblea conclou que la Llei de Transparència que vol impulsar el Govern és una “mentida absoluta”, i que la mentida continuada d’un càrrec públic i la politització de la llista d’interins “no es pot consentir”. Consideren que en menys de tres mesos Riera s’ha guanyat la desconfiança de la comunitat educativa i que ha de dimitir.

Reproduïm el comunicat a continuació:

L’Assemblea de Docents demana la dimissió de la consellera Riera a causa de les mentides reiterades i la politització de la llista d’interins

Mallorca, 10 de desembre de 2014

Des de l’Assemblea de Docents consideram molt greu el tracte de favor per motius polítics d’un interí, que s’ha incorporat al lloc de treball fora del termini estricte que marca la llei i que afecta a tothom per igual. De fet, al mateix centre que fa més d’un mes que esperen el substitut han rebut l’interí amb la imatge que us adjuntam en què l’assemblea de centre demana la dimissió del president Bauzá.

Per un altre costat, encara és més greu que la consellera redundi en els errors de la Conselleria durant aquesta legislatura, és a dir, que usi la mentida com a eina de defensa. Avui s’ha posat en evidència que la Conselleria havia volgut contractar com a assessor tècnic docent el professor interí de nul·la experiència per poder-lo instrumentalitzar políticament en benefici de la candidata del PP de Lloseta, just l’endemà de la dimissió de Miquel Deyà. Aquest fet destapa que la conselleria ha mentit reiteradament durant la darrera setmana: 1.- ha reconegut que demanà el canvi de plaça del professor interí a Deyà, després de desmentir-ho. 2.- es va sol·licitar l’interí, figura, dimecres passat com a assessor docent per a la Conselleria, i així afavorir que sigui a Mallorca durant la campanya electoral. És curiós, però, que la nota no es registrà fins divendres, l’endemà de la dimissió de l’exdirector general Deyà i després que expiràs el termini perquè el docent s’incorporàs al lloc de treball. 3.- Aquests arguments demostren que la Llei de transparència que el Govern vol impulsar són una mentida absoluta, un cop demostrada l’opacitat de la gestió de la Conselleria d’Educació.

Per tant, des de l’Assemblea de Docents consideram que la mentida continuada d’un càrrec públic i la politització de la llista d’interins no és de rebut i no es pot consentir. Amb aquestes actuacions ha deixat de tenir la credibilitat necessària per dirigir una conselleria tan delicada en el context actual, ja que en menys de tres mesos s’ha guanyat la desconfiança de la comunitat educativa.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.