Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, General, Illes Balears i Pitiüses, Mitjans alternatius

Ha costat, però l’Anuari 2015 ja és al carrer!

Publicat per dia 19 maig 2016 – 20:55Cap comentari | 250 views
Share to Google Plus

Som al mes de maig, a aquestes èpoques els darrers quatre anys l’Anuari de contrainfo.cat ja havia voltat per Mallorca. Arriba tard? Arriba que ja és molt dir. És més, arriba amb molta força, amb molt entusiasme i amb un disseny que no deixarà indiferent.

Ha estat un llarg procés, però al final ens n’hem sortit, l’Anuari per cinquè any surt al carrer. I ho fa amb dos objectius prou clars: per una banda, aconseguir ser un recull fidel i acurat de les lluites dels diferents moviments socials de Mallorca durant l’any 2015 i, per l’altra, realitzar una tasca que pugui servir per a la memòria històrica per aquelles que no ho han pogut viure en primera persona, aprenent dels errors i valorant els bons moments. Si ja fa 5 anys que podem editar l’Anuari és gràcies a la feinada de totes aquelles activistes que hi han col·laborat i que han aportat tota la seva experiència, idees, temps i sabers.

Des de contrainfo.cat amb aquesta publicació pretenem realitzar un balanç de les lluites, destacant-hi els punts febles i forts, així com els reptes de futur que se’ns presenten. Per altra banda, enguany una seixantena d’activistes ha col·laborat en la realització d’articles amb els quals exposen els encerts i errades sota el seu parer perquè així altres activistes reflexionin, aprenguin i puguin qüestionar la realitat que ens envolta. La publicació que tens a les mans és resultat del compromís i la feina de moltes persones que intenten construir dia a dia una Mallorca més lliure i justa. Esperem la lectura d’aquest anuari sigui interessant i permeti conèixer la realitat dels moviments socials aquest passat 2015.

Formalment, l’Anuari és una revista amb més de 100 planes en el qual es pot trobar un resum de les principals notícies de l’any que han aparegut al web, un balanç general de les lluites socials, un tractament específic de la repressió, que s’ha documentat fent una recerca dels casos dels darrers anys i diferents articles que analitzen de ben a prop els diferents àmbits i temes més crítics de les lluites populars mallorquines. A l’anuari d’aquest any trobam articles des de un caire més reflexiu, sobretot en els apartats de repressió, antifeixisme, sindicalisme i en la defensa del territori. A més, trobam novetats com la revisió dels espais okupats a Mallorca, i els apartats d’autogestió de la cultura i d’autoformació han sigut ampliats degut a la realitat de l’any.

Punts de distribució

En breus anirem publicant una la llista amb els punts de distribució de l’Anuari 2015 per aconseguir el teu exemplar. Si no te va bé recollir-ho enlloc, escriu-nos a anuari@contrainfo.cat i mirarem de fer-te’l arribar.

El preu de l’Anuari 2015 és de 4€ (el cost de producció és de 2’73€). Aquesta publicació és autogestionada, pel que no s’ha beneficiat de cap subvenció ni inclou publicitat. Per això, l’aportació econòmica és per cobrir-ne les despeses de la impressió i autogestionar el nostre projecte.

20160520_anuari2015_manacor

La primera presentació serà avui dia 20 a Manacor a l’Ateneu Lo Tort a les 20h, i la setmana que ve serem a Pollença a l’Ateneu de Pollença.

Al llarg d’aquests mesos, tenim previst realitzar altres presentacions a fi que l’anuari tengui un abast més ample i pugui distribuir-se millor. Així, encara amb les dates per confirmar, visitarem Felanitx, LLubí, Ciutat… (esteim oberts a propostes de presentacions a diferents indrets, contactau-nos al mail anterior).

Desitjam que disfruteu d’una bona lectura, que la revista serveixi per fer una revisió de les lluites duites a terme i la possibilitat, si es que ha de ser així, el repensament de les mateixes.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.