Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

L’agitació pren els carrers per començar el curs

Publicat per dia 15 setembre 2014 – 10:02Cap comentari | 274 views
Share to Google Plus

L’estiu és una època privilegiada, però s’arriba a fer llarg i sobretot si xerram de l’activisme. És evident que el ritme de vida durant aquests mesos fa molt difícil la coordinació d’actes o accions, tot i que hem vist excepcions potents com la presentació del Front comú en defensa del territori o la publicació del programa de la II Fira del Llibre Anarquista.

Però tot això no vol dir que no hi hagi activitat amb la calor, sinó que molts de pics és un moment per fer feina per darrera per anar preparant-se per allò que vendrà. I aquesta setmana n’hem vist un parell d’exemples, més encaminats a visibilitzar conflictes per tal de despertar del xubec de l’estiu.

El primer ve des del nou col·lectiu Hostaleria en Lluita. Només fa un mes des que es presentaren i han triat l’estratègia de començar deixant clar que han arribat, i que volen ser una eina fonamental pels treballadors d’aquest sector. Així, feren una penjada de pancartes a distints llocs de S’Arenal per ser un dels majors nuclis turístics de l’illa. Aquesta setmana han triat un dels altres centres de l’arribada turística i ha estat a la zona de Llevant, concretament a Felanitx, amb un missatge tan evident com necessari:

hostaleria

 Per altra banda, tenim un altre col·lectiu que també s’ha posat de part dels treballadors, aquest pic d’un sector tan afectat com la salut. Les treballadores de la Policlínica Miramar duen mesos sense cobrar i Arran i Endavant varen voler mostrar-los tot el seu suport i solidaritat amb una pancarta a la mateixa entrada de l’hospital. A més, al comunicat animen les treballadores a plantar cara i organitzar-se.

miramar

Finalment, amb motiu de la diada de Mallorca instaurada fa 17 anys pel Consell de Mallorca, Arran, SEPC i Endavant varen voler deixar clar que no és l’autèntica, ja que reivindiquen el dia 31 de desembre, penjant una pancarta a les escales que baixen a Les Rambles. Al comunicat penjat al seu web incideixen a què l’explicació (en castellà) segons el Consell no menciona en cap moment la llengua catalana sinó que es perd en termes ambigus com “comunitat”.

diada

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.