Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Ensenyament, General

L’acord educatiu a debat al ‘Taula Educativa’ d’Ona Mediterrània

Publicat per dia 13 octubre 2015 – 0:20Cap comentari | 268 views

L’acord educatiu a debat al ‘Taula Educativa’ d’Ona Mediterrània

Share to Google Plus

La setmana passada començà la temporada 2015/2016 del programa ‘Taula Educativa’, programa de l’Assemblea Docents, a la ràdio Ona Mediterrània.

El moment més esperat del segon programa va arribar amb les intervencions de Biel Caldentey i Toni Baos, secretaris generals de l’STEI i de CCOO respectivament. Caldentey i Baos respongueren a les preguntes de l’equip de ‘Taula Educativa’ i també a diverses preguntes dels oients. STEI i CCOO explicaren en directe les raons que dugueren a aquests sindicats a signar un acord amb la Conselleria d’Educació. L’entrevista va generar molta expectació i interès en les xarxes socials com es va poder constatar a través del compte de twitter del programa i que es resumirà en el proper programa.

En el resum de premsa, Miquel Àngel Tortell va fer un repàs per l’actualitat educativa, destacant els aspectes positius i els negatius de l’inici del present curs escolar.

A la secció sobre xarxes socials, s’oferiren les reaccions a la derogació de la llei de símbols, als canvis en els currículums anunciats per la Conselleria d’Educació i a l’acord educatiu entre la Conselleria, STEI i CCOO.

A l’apunt titulat “Canvi de temps, canvi de manera d’ensenyar”, Pere Carrió va afirmar rotundament la seva oposició als canvis introduïts en els currículums educatius, reclamant major reflexió sobre l’objectiu essencial de la tasca educativa: ensenyar a aprendre. Per a Carrió la clau de qualsevol millora en l’educació passa per prioritzar un ensenyament que permeti a l’alumnat aprendre a aprendre. En l’apunt Carrió aposta per la innovació educativa i el treball col·laboratiu, com a estratègies que permeten fugir de l’aïllament de les aules.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.