Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » #VagaIndefinidaDocents, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

L’acord al voltant dels sexennis és maquillatge per una retallada

Publicat per dia 30 novembre 2015 – 17:181 Comentari | 133 views

L’acord al voltant dels sexennis és maquillatge per una retallada

Share to Google Plus

Article realitzat a partir de la publicació de l’Assemblea de Docents

Les preocupacions de l’Assemblea de Docents no s’obliden per quatre mesos de sexennis.

A la Conselleria d’Educació estan més preocupats per vendre millores on no n’hi ha que per resoldre els problemes més greus del nostre sistema educatiu. Així les coses, per Martí March és més important fer-se una foto amb un nou acord que el contingut del mateix.

La presentació del nou acord pel cobrament dels sexennis al mes de setembre no és més que una altra capa de maquillatge per tapar la pròrroga de les retallades del Govern Bauzà que representa l’acord, acord àmpliament rebutjat pel col·lectiu docent.

És evident que aquest moviment respon al fet que alguna cosa havien de fer després dels acords aconseguits per les carreres professionals de sanitat i serveis generals. “Però com ja va essent costum, a Educació anam els darrers”. A Martí March no li va interessar en el seu moment prendre la iniciativa per tancar aquest assumpte abans que als altres sectors i va decidir prorrogar la congelació dels sexennis com ho havia estat fent el govern del PP, i ara ha decidit congelar-los un poc menys. Tot per compromís i, de passada, per tirar-se flors.

Si realment hi hagués hagut interès a treballar per millores de calat en els diferents punts de l’acord «March», s’hauria començat per marcar avanços en les problemàtiques més candents del nostre sistema educatiu: les ràtios elevades als diferents nivells (la Conselleria va informar que a infantil estan massificades el 61% de les aules); l’incompliment de la normativa estatal que marca el nombre d’alumnes per superfície d’aula (recentment un informe de FADESIB denunciava que la normativa no s’acomplia en un 51% dels instituts); encara no s’ha fet un diagnòstic dels equips de suport educatiu ni s’ha previst l’ampliació dels EOEP; i hi ha grans mancances en infraestructures educatives.

Aquesta mesura de maquillatge no servirà per tapar el descontent i la decepció que cada vegada es veu més patent als centres. “Molt els agrada passejar-se fent-se fotos per aquí i per allà, però després tot queda en res”.

La incapacitat de diàleg del cap de la Conselleria està duent la situació cap a una nova mobilització al carrer en les pròximes setmanes. I per si no fos poc que Martí March decidí rompre unilateralment les negociacions amb el comitè de vaga de l’Assemblea de Docents (mai ha entès com era d’important per a molts docents que arribàs a un acord amb l’Assemblea), ara es dedica a encendre l’ambient i a dubtar de la bona voluntat de l’Assemblea de Docents en la  resolució del conflicte posant en qüestió la convocatòria de vaga en sessió parlamentària. Sota les seves paraules es transmet un menyspreu que ell nega, però que cada dia encalenteix més els ànims de molts docents.

Des del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents se li comunica que, aquest tema de la vaga, que havia caigut de l’ordre del dia de les reunions, tornarà a ser a l’ordre del dia de l’Assemblea de Docents que se celebrarà el pròxim dimecres 2 de desembre a l’IES Binissalem. En aquesta reunió també es concretaran la resta de mobilitzacions que es plantegin.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.