Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses, Maó

Joves per la pública denuncia el fred a les aules de Menorca i exigeix unes condicions dignes per estudiar

Publicat per dia 16 gener 2017 – 9:031 Comentari | 457 views

Joves per la pública denuncia el fred a les aules de Menorca i exigeix unes condicions dignes per estudiar

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

La situació actual a una gran part dels instituts de Menorca es pot qualificar de vergonyosa. Ens referim a l’estat de les calderes. A l’IES Cap de Llevant, a Maó, la caldera no està preparada per a totes les aules de l’institut. De fet, fa dos anys aquesta ja es va espenyar i l’únic que es va fer va ser un nyap. Des de llavors cada any patim i resem perquè la caldera aguanti.

A altres instituts es donen casos similars: a l’IES Mª Àngels Cardona, a una mitat de l’edifici no funciona la calefacció i a l’altra mitat la gent s’asfixia de calor. I amb problemes similars es troben també alumnes d’altres centres com l’IES Joan Ramis i Ramis o l’IES Pasqual Calbó i Caldés.

No demanem més que poder estudiar en unes condicions dignes. Però aprofitem aquesta situació per fer veure a la gent el que l’educació importa als nostres representants a les institucions, ja que els problemes amb les calderes no vénen de nou. A l’IES Josep Miquel Guàrdia, per exemple, aguanten com poden amb una caldera amb més de 25 anys. És trist que haguem de ser els estudiants els que perdem temps del nostre estudi en reclamar unes condicions dignes. Però davant la passivitat de les forces polítiques ens veiem en la situació de fer-nos sentir en xarxes socials i mitjans de comunicació.

Defensem i defensarem l’escola pública, digna i de qualitat que ara mateix no trobem enlloc.

Joves per la Pública

1 Comentari »

 • I.T. escrigué:

  Fa fred a molts de centres educatius, no només als de Menorca, i calor a finals de curs.
  És una qüestió de sanitat, de prevenció de riscs (refredats, grips, bronquitis, afonies, esgotament, marejos, etc. que es poden unir a altres malalties cròniques que hi pugui haver de fons…). Avui és el darrer dia d’una convocatòria per a fer propostes per a l’ordre que regularà el Servei de Prevenció de Riscs Laborals en l’àmbit educatiu. Aquesta és una de les propostes que personalment hi he fet constar: “Realitzar un estudi periòdic de les condicions ambientals dels centres educatius incloent aïllament tèrmic i dotació d’aire condicionat amb bomba de calor (sistema eficaç i eficient) per tal de fer un seguiment i orientar cap a la millora”.

  És també evidentment una qüestió d’infraestructures. El Pla d’infraestructures educatives (2016-2013) parla de construcció de nous centres, de millorar l’accessibilitat, de treure l’amiant i d’eliminar barracons, però de climatització no en parla… http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=2772283&coduo=36&lang=ca
   
   

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.