Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Politiqueig

La Plataforma Salvem ses Fontanelles demana a l’Ajuntament un compromís ferm per salvar la zona humida

Publicat per dia 25 novembre 2015 – 11:19Cap comentari | 258 views
Share to Google Plus

Aquesta notícia està realitzada a partir de la publicació de la Plataforma Salvem ses Fontanelles realitzada al web del GOB Mallorca, desprès de reunir-se diumenge amb el regidor d’urbanisme i la Gerència d’Urbanisme. No es tenen en compte les darreres notícies sobre que fa dos dies maquinària tornà a entrar a la parcel·la i s’estan realitzant obres, avui mateix també. En tenir més informació al respecte farem una publicació.

La Plataforma demana la implicació i coordinació de l’Ajuntament de Palma, Consell de Mallorca i Govern per aconseguir la paralització definitiva del projecte Palma Springs i la protecció de la darrera zona humida de Palma

Davant la incertesa del futur de la zona humida de ses Fontanelles, la Plataforma Salvem ses Fontanelles es va reunir el diumenge capvespre amb el regidor d’Urbanisme, Toni Noguera i Joan Riera, de la Gerència d’Urbanisme, per conèixer de primera mà l’estat actual, tant administratiu com d’execució del macro centre comercial de ses Fontanelles.

La Plataforma demanà també a l’Ajuntament quin és el seu grau de compromís per fer efectiva la paralització del projecte i quines són les possibilitats que contemplen per establir una protecció definitiva per la darrera zona humida de Palma. En aquest sentit s’han abordat tant les qüestions urbanístiques (competència exclusiva de l’Ajuntament), com les qüestions vinculades a la llicència comercial (en aquests moments afectada per la Norma territorial cautelar prèvia a la formulació del Pla director sectorial d’equipaments comercials de Mallorca aprovada pel Consell de Mallorca), com de temes ambientals, concretament pel que fa a la declaració de l’àrea biològica crítica, publicada fa unes setmanes per la Conselleria de Medi Ambient que caldria reforçar amb l’impuls per part de la Conselleria de la declaració d’una microreserva, figura d’alt nivell de protecció establerta per la LECO (Llei de conservació dels espais naturals de rellevància ambiental), que permetria reforçar l’àmbit de protecció de la saladina de ses Fontanelles, tal i com preveu el seu pla de recuperació.

Noguerareu

Fotografia de la reunió amb el regidor d’Urbanisme i el de la Gerència d’Urbanisme // Plataforma Salvem ses Fontanelles

Ses Fontanelles no està perdut encara. La situació actual de la tramitació dels permisos i llicències necessàries pel desenvolupament del projecte encara no està tancada i només s’hi han desenvolupat les obres d’urbanització. És per tot això que la Plataforma ha demanat a l’Ajuntament que lideri aquesta coordinació entre les diferents administracions per tal d’evitar el projecte d’edificació del centre comercial i protegir definitivament la zona humida.

La Plataforma i l’Ajuntament s’han emplaçat a una propera reunió el mes de desembre.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.