Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

La Plataforma Crida es demana “I ara què?”

Publicat per dia 13 octubre 2015 – 10:32Cap comentari | 207 views

La Plataforma Crida es demana “I ara què?”

Share to Google Plus

Ja no hi ha en Bauzá. Els nous habitants de la Conselleria d’educació han canviat: de partit, de cara. Han enterrat el TIL, han enterrat la llei de símbols, han assignat 300 professors més per aquest curs (se’ls oblida dir que és per tema LOMCE). I després de tot això, on som ara?, i ara què?

Fets que parlen més que les paraules:

- En Martí March i el seu equip (PSOE-MÉS) varen prendre una decisió política que fou la NO derogació del desenvolupament de la LOMCE a la nostra comunitat. Alhora deien escoltar la Comunitat Educativa, el clam general d’aquesta era la derogació via un decret llei. Està bé escoltar, és un deure democràtic, però cal que les demandes de la majoria siguin vinculants.

- Les ràtios i la distribució de l’alumnat NESE no ha canviat. D’acord esperarem l’any que ve. Plataforma Crida desitjm conèixer aviat un pla de com fer-ho.

- El Pacte Social per l’Educació és un compromís polític que s’ha adquirit, el document d’Illes per un Pacte serà el punt de partida d’un gran pacte, segons Martí March i Francina Armengol. El pacte pel que fa a ràtios i a finançament diu el següent:

«Les ràtios hauran de ser més reduïdes, i s’haurà de tenir molt en compte la presència d’alumnat NESE i facilitar els desdoblaments i altres mesures de flexibilització organitzativa. En aquest sentit, es consideraria que les ràtios marcades per la LOGSE serien un màxim que no s’hauria de sobrepassar en cap cas».

«El finançament ha de ser el necessari per a aconseguir els millors nivells de qualitat possibles del sistema educatiu de les Illes Balears. Caldria que la tendència en el finançament garantís com a mínim un percentatge del PIB destinat a educació equivalent a la mitjana de la Unió Europea i que tendeixi progressivament a la proposta de l´UNESCO, que és del 8% l´any 2015».

El Conseller Martí March no ha estat capaç de parlar del pressupost d’educació d’aquests quatre anys. Martí March no està sol a la Conselleria, el seu equip està format per Antoni Morante, Jaume Ribas, Manel Perelló, Jordi Escudero, Pere Carrió, Joana Maria Mas (els dos darrers nomenats per formar part del CEIB)… tots plegats participants actius d’Illes per un pacte i impulsors del Pacte per l’educació que ha de servir de model. Crida no s’adherí a aquest document perquè no està d’acord amb molts dels continguts (en el seu moment ho va fer públic). Crida sí que aposta per incrementar el finançament, en el manifest reivindiquen un 7% del PIB, sempre ho ha reivindicat, i sembla molt bona la proposta d’Illes per un Pacte que demana un 8% del PIB.

Plataforma Crida demana que les persones que ocupen la Conselleria d’educació es responsabilitzin del que han defensat abans d’ocupar els seus càrrecs, que donin exemple de coherència i actuïn en conseqüència.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.