Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ecologia, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori, Santa Margalida

La necessitat de preservar una àrea natural protegida porta un miler de persones a Son Serra

Publicat per dia 30 març 2016 – 10:18Cap comentari | 281 views
Share to Google Plus

L’Ajuntament de Santa Margalida ha tornat a presentar a Costes un nou projecte d’instal·lacions temporals per a la platja de Son Serra (xibius i hamaques). Després d’haver hagut de retirar el projecte anterior per deficiències greus i una gran mobilització, ara planteja un nou projecte que torna a estar exposat al públic fins el dia 1 d’abril.

Des de SOS Son Serra que compta amb el suport i la col·laboració del GOB, insisteixen en que no està justificada en absolut la necessitat d’aquest tipus de serveis en una platja com la de Son Serra, envoltada de zona urbana on ja existeixen serveis i que a més, forma part de les altres zones de platja del mateix municipi que ja ofereixen serveis d’aquest estil.

L’únic argument plantejat per l’Ajuntament de Santa Margalida – que és qui ha sol·licitat l’autorització a Costes – és el recaptatori, i precisament aquest argument és fàcilment rebatible. Els costos de l’Ajuntament s’han anat assumint en els darrers anys i tot i això, l’Ajuntament ha tengut superàvit a finals d’any. Així, queda clar que l’únic interès de l’Ajuntament és explotar les platges per treure un rendiment econòmic per damunt de la conservació de l’espai natural protegit.

Per altra banda, també alerten de que el projecte segueix afectant el LIC de na Borges, ja que la superfície de 300m2 per a posar-hi 60 hamaques i 30 para-sols, segueixen estant dins l’àmbit del LIC de na Borges, i podria afectar greument aquest espai natural precisament pel fet de incrementar el nombre de visitants, induïnt la intensificació de l’ús de la platja, propiciant l’erosió de tot l’àmbit i afectant el sistema dunar.

Les intencions de l’Ajuntament de Santa Margalida d’instal·lar xibius i altres “serveis” a les platges de Son Serra ha generat una rotunda oposició social que ja va quedar palesa a la cadena humana del passat diumenge 10 de gener, a la qual més de 5.000 persones hi varen participar per reclamar que la platja de Son Serra continués verge tal i com està.

Per altra banda, cal recordar que es varen recollir més de 1.700 al·legacions en menys d’una setmana en contra de l’anterior projecte i més de 5000 signatures que varen ser presentades a l’ajuntament.

Per tot això, des de SOS Son Serra segueixen insistint en que Son Serra es quedi tal i com està i per aquest motius han tornat a posar en circulació un model-tipus d’al·legacions contra aquest nou projecte, perquè tothom que vulgui es sumi i presenti la seva al·legació i van convocar una concentració el passat dilluns a la que assistiren un miler de persones.

son serra no es toca1

El cor que batega per una Son Serra plena de vida, natural i pura. // SOS Son Serra.

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.