Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, General, Mobilitat i territori, Politiqueig

La CUP Palma fa campanya pel NO a les terrasses del Born

Publicat per dia 14 desembre 2015 – 10:53Cap comentari | 282 views
Share to Google Plus

La pregunta Vols un Born amb terrasses? que es formula a través del web de l’Ajuntament de Palma des del passat 6 de desembre és un referèndum no vinculant on la ciutadania dóna la seva opinió sobre si vol o no les terrasses dels negocis privats al passeig del Born que acaba aquest dimecres 16 a les 00.00h. votacioBORN1

L’anterior consistori de Palma, governat pel PP, va permetre la instal·lació de diverses terrasses al bell mig del passeig del Born. Ara, l’actual consistori, format per PSIB, MÉS i Som Palma, es troba amb una llicència que caduca el febrer i posicions diferents. Per una banda, els amos dels negocis s’oposen a l’eliminació de les terrasses del passeig i amenacen amb el tancament dels negocis i l’acomiadament de les persones treballadores. Per altra banda, l’associació de veïnats de Palma proposa una solució intermèdia, que és ubicar les terrasses a la zona de vianants que queda en aquesta via (la part esquerra mirant cap a la mar). Mentre que la posició de l’associació de veïnats ha estat clarament dirigida a un mínim consens, la proposta dels amos dels negocis ha estat totalment immobilista: les terrasses han de ser damunt el passeig i, si no és així, no en volen saber res. L’Ajuntament de Palma ha decidit obrir una votació telemàtica per sondejar la població amb un “Sí a les terrasses” o “No a les terrasses”. Malauradament (i previsiblement), la campanya en positiu se la queda el sector favorable a privatitzar l’espai públic.

Des de la CUP Palma es creu que hi ha moltes qüestions que afecten la població que també s’haurien de decidir entre totes. A més, des de l’Ajuntament de Palma no s’han difós els arguments per poder posicionar-se ni de com afectarà el futur de la nostra ciutat. És aquesta la idea de participació que té el nou Govern?

votacioBORN2

Per aquest motiu, la CUP Palma es posiciona i sol·licita a la població que votin NO A LES TERRASSES DEL PASSEIG DEL BORN, ni al mig ni a les voravies!

votacioBORNPerquè els carrers siguin per a les persones que hi viuen i no podem consentir aquesta privatització de l’espai públic per part d’uns negocis que beneficien uns pocs.

Que no ens enganin, l’ocupació d’espais públics al centre de Palma està fortament lligat amb l’abús dels negocis relacionats amb el turisme i amb la complicitat d’aquest abús per part de les nostres institucions. El fet que aquesta consulta no sigui vinculant n’és un exemple ja que la decisió col·lectiva hauria de primar per sobre dels interessos de l’Ajuntament.

Com a ciutadans i ciutadanes ens hauríem de poder posicionar a partir d’una reflexió sobre el creixement de Palma que vingués acompanyat d’una proposta de política d’habitatge clara i s’hauria de crear una normativa d’ús d’espais públics que no es basi en la prohibició i que eviti la seva privatització. Però el referèndum que s’està celebrant aquests dies no ens ho permet ja que s’ha presentat a la població com quelcom aïllat i no s’està enfocant dintre del context que li pertoca.

Per aquests motius:

1-Participa!
Ho podeu fer a través del web de l’Ajuntament

També vos podeu personificar al vostre casal de barri o al Casal Solleric.

Per poder votar és necessari tenir la targeta ciutadana.

2-Vota NO a la privatització de l’espai públic!
Per no fomentar el consumisme, perquè no volem ser una galeria, perquè no ens podem permetre perdre més espais públics, perquè la ciutat és i ha de ser per a les persones que hi viuen, venguin d’on venguin i tenguin la condició social que tenguin.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.