Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig

La CUP Palma dóna suport a la vaga convocada per l’Assemblea de Docents

Publicat per dia 5 desembre 2015 – 12:20Cap comentari | 260 views

La CUP Palma dóna suport a la vaga convocada per l’Assemblea de Docents

Share to Google Plus

La CUP Palma ha realitzat un comunicat en mostra de suport a la jornada de vaga convocada per dia 15 de desembre per l’Assemblea de Docents.

Publicam el comunicat íntegre a continuació:

Des de la CUP Palma donam suport i legitimam la decisió de l’Assemblea de Docents, aprovada en assemblea general, de fer una nova jornada d’aturada completa dia 15 de desembre amb la voluntat de seguir lluitant per una educació pública i de qualitat. L’objectiu és aconseguir una millora substancial del pressupost educatiu i traslladar als partits, que encara han de debatre les esmenes al pressupost per al 2016, el malestar per uns pressuposts decebedors i insuficients. Uns pressuposts que no estan responent a les promeses electorals del Govern.

Les justificacions d’aquests pressuposts amb l’elevat deute de la comunitat autònoma (herència del Govern Bauzá) i l’espoli fiscal al qual les Illes Balears estan sotmeses són inadmissibles per dos motius:

- La situació d’endeutament de la comunitat autònoma i l’infrafinançament d’aquesta ja eren coneguts quan es redactaren els programes electorals. Per tant, ara no poden ser una excusa per al seu incompliment.

- Ni el Govern ni els partits que el formen no han emprès a hores d’ara mesures valentes i decidides per qüestionar la legitimitat del deute, per negociar el seu pagament o per exigir un millor finançament a Madrid. No s’han fet auditories, ni tan sols s’han mobilitzat a les seves bases en una campanya que reivindiqui un millor finançament.

Aquest pressupost impossibilita que es puguin resoldre les urgències del sistema educatiu (pla de xoc per la disminució de les ràtios, millora de l’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials, millora d’infraestructures…). I no és conseqüent amb la mobilització i lluita per l’educació que ha mostrat la societat en els darrers anys.

Els pressuposts de la comunitat autònoma no s’aprovaran fins passades les eleccions del 20 de desembre. Per això, donant suport a l’Assemblea de Docents, des de la CUP Palma demanam que el pressupost d’educació sigui esmenat i modificat a la seva tramitació al parlament.

Des de la CUP Palma condemnam també:

- El trencament unilateral de la negociació amb l’Assemblea de Docents, per decisió del conseller Martí March.

- L’actitud d’indiferència i ignorància del conseller Martí March, el Govern Balear i els partits que en formen part, del resultat de la consulta de l’Assemblea de Docents de l’acord signat per STEI-FECCOO i la Conselleria. Que mostrà un rebuig prou ample entre els i les docents.

- Les inexistents accions minimitzadores (promeses aquest estiu) en l’aplicació de la LOMCE a les Illes Balears. I la manca de transparència i participació en l’elaboració dels nous currículums.

Donam suport a la decisió de l’Assemblea de Docents de convocar dia 15 de desembre una jornada de vaga per una millora del pressupost educatiu i contra la LOMCE.

Amb l’exigència d’iniciar un procés de diàleg entre el Govern i la comunitat educativa, perquè siguin escoltades i aplicades les seves propostes.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.