Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutadella, Drets bàsics, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses, Maó

Joves per la Pública: Esteim Farts, volem una calefacció digna!

Publicat per dia 20 gener 2017 – 8:511 Comentari | 424 views

Joves per la Pública: Esteim Farts, volem una calefacció digna!

Share to Google Plus

Aquesta notícia s’ha enviat mitjançant publicació oberta! Vos convidam a elaborar lliurement les vostres pròpies notícies. Basta que empleneu aquest formulari i no oblideu respectar la guia d’estil i revisar els principis, objectius i criteris de publicació del projecte contrainfo.cat.

A Joves per la Pública vam decidir anar a dinar al nostre centre, per diversos motius. El més evident és que no podem perdre classe. Pensam que no podem perdre classe per reclamar un sistema de calefacció digna. A diferència de les lleis educatives, el fred és un fet objectiu, aquí no entren en joc les ideologies polítiques. De la mateixa manera, podem dir que tots els partits polítics, sobretot els que han format part dels equips de govern de les darreres legislatures ens han decebut completament amb aquest tema. Cap, repetim, cap, de les legislatures, inclosa l’actual, han solucionat els problemes dels sistemes de calefacció a l’illa de manera definitiva. Esteim cansats dels nyaps que s’han fet, una gran quantitat de milers d’euros perduts per reparacions que com podem veure cada any, no s’han solucionat.

Tot i que haguem afirmat que no pensam perdre classe per els sistemes de calefacció, si veim que la Conselleria d’Educació no actua prest i de manera definitiva, ens veurem obligats a pujar el nivell de pressió.

El fet que haguem quedat a dinar al Cap de Llevant, i cap altre institut, és també bastant evident: podríem dir que és l’institut per excel·lència en termes de problemes amb els sistemes de calefacció, sobretot amb el ja conegut incendi que va ocórrer fa dos anys. Fa anys que el centre ha tingut problemes, i queda clar que la Conselleria mirava i mira cap una altra banda. Però no només ho fan amb el “Cap”, al IES Miquel Guàrdia han hagut de suportar sensacions tèrmiques de 7ºC, i temperatures inferiors a 12-10ºC; al M. Àngels Cardona, mig institut té calor, i l’altra mitat té molt de fred, en aquest cas, no només denunciam el fet del fred a una part de l’institut, però els canvis radicals de temperatura no són gens bons per la salut. Podríem seguir parlant dels detalls de cada institut, però no ho val. A l’IES Joan Ramis i Ramis també han hagut problemes amb els sistemes de calefacció a diverses classe, encara que no podem confirmar el motiu d’aquests problemes, però que si podem dir, que ahir, una classe de batxillerat va haver de canviar d’aula per causa del fred.

El passat diumenge, varem començar a llançar per les xarxes un missatge perquè els alumnes dels centre duguessin termòmetres als instituts, ja que per llei, els llocs de treball de caire sedentari, les temperatures no poden superar els 17ºC de mínima, i com hem pogut comprovar aquests darrers dies, en molts casos, la temperatura ha sigut inferior a 15-14ºC depenent del centre. Per tant, amb el formulari disponible a les xarxes, l’alumnat pot enregistrar aquesta temperatura, i nosaltres, l’ajudarem a fer els procediments legals. A dia d’avui ja hem entregat dos comunicats de baixes temperatures a Inspecció Educativa i a la Delegació Territorial d’Educació, però encara en hi ha dos o tres més en camí de Ciutadella i uns més de Maó.

Des del nostre col.lectiu no creim que el que demanem sigui res exagerat o complicat, de fet, està comprovat que doblers en hi ha. Simplement volem el que tenen els alts càrrecs del Govern, Conselleria i Ajuntaments: un sistema de calefacció digne. Per l’altra banda, ens està preocupant que es doni com excusa el fet que un edifici sigui “antic, amb vint anys” perquè els alumnes i els professors no puguin donar classe en condicions. Pesam que aquesta despreocupació pels edificis més antics, pot dur a una especulació amb escoles públiques. No volem instituts nous, volem instituts on donar classe a l’hivern no sigui un problema, on poguem anar a lavabos en condicions… Res més.

Desconeixem si a una de les dues darreres lleis de pressupostos s’inclouen les solucions definitives amb partides econòmiques destinades a les reparacions o substitucions de calderes i sistemes d’aïllament a les aules. També ens preocupa, i no poc, la despesa econòmica mensual del gasoil, que en cas del Cap de Llevant, per causa d’haver deixat a mitges les obres de la conversió del sistema de calefacció, el consum actual d’aquest combustible ha augmentat, quan en realitat, si el projecte s’hagués acabat, el consum d’aquest seria molt menor. Per tant, la inversió en la bomba de calor i la caldera de reforç que estava prevista en el projecte suposaria un gran estalvi en hidrocarburs.

Aquest DISSABTE, a les 10h a la SALA D’ACTES de la BIBLIOTECA de Maó, realitzaran una ASSEMBLEA oberta per tractar l’evolució de la campanya per una calefacció digna, i per organitzar possibles noves accions.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.