Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Economia alternativa, General, Illes Balears i Pitiüses, Sóller, Treball i economia

Guifi.net i el consistori de Sóller es reuneixen per impulsar la xarxa de comuns

Publicat per dia 14 març 2016 – 14:46Cap comentari | 316 views

Guifi.net i el consistori de Sóller es reuneixen per impulsar la xarxa de comuns

Share to Google Plus

El divendres l’Ajuntament de Sóller i l’associació Guifi.net Mallorca es reuniren per tal de concretar projectes i posar en comú estratègies per desenvolupar i impulsar la xarxa de telecomunicacions de Comuns (Guifi.net) a Sóller. Sobre la taula, hi ha la possibilitat d’oferir un servei de WiFi a places, escoles i seus municipals, així com també d’habilitar infraestructures pel desplegament de fibra òptica basada en la xarxa de Comuns.

Aquestes inversions es durien a terme posant el teixit empresarial local com a prioritari, amb la intenció de que les infraestructures puguin ser utilitzades i mantingudes també per altres empreses i/o particulars.

La xarxa de telecomunicacions de comuns és una iniciativa per posar en comú infraestructures tant públiques com privades per oferir un millor servei d’Internet basat en el bé comú. La principal característica d’aquesta xarxa és que està oberta a la participació conjunta d’empreses, administracions i particulars, per la qual cosa resulta en un augment de la competitivitat de les operadores locals i en un ús més eficient de les xarxes de comunicacions.

Podreu conèixer més sobre el projecte aquest cap de setmana a la segona edició de la Fira del Mercat Social de Mallorca. Abans, el divendres, guifi.net serà a la sala d’acte d’Artà per informar sobre el model de xarxa de comuns, ponència que durà a terme Joan Arbona, enginyer informàtic i membre de Guifi.net Mallorca.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.