Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, Drets bàsics, General

‘Flipau amb Pere Garau’ recolza les dones que foren agredides en una acció racista al Polígon de Llevant

Publicat per dia 13 setembre 2016 – 16:01Cap comentari | 293 views
Share to Google Plus

Hem pogut saber pels mitjans que divendres sis joves van agredir a un grup de dones xineses que eren al parc Krekovic, davant la Comandància de la Guàrdia Civil, mentre realitzaven balls a l’espai públic.

Els racistes van lesionar a una de les dones i els van llançar fems, al mateix temps que els hi cridaven “Putas chinas, fuera de aquí”. La policia va ser avisada i dues de les “persones” agressores van ser interceptades. Tot i ser interceptades van quedar en llibertat, per el simple fet que les àvies xineses no sabien l’idioma (català o castellà) i no van poder relatar els fets.

Davant aquest incident l’agrupació veïnal Flipau amb Pere Garau ha mostrat el seu rebuig a aquest atac, deixant clar que aquestes persones formen forma part de la nostra comunitat.

“Com molts haureu vist aquests dies als mitjans, el passat divendres dia 9 es va produïr una agressió a un grup de dones xineses que ballaven al polígon de Llevant. Aquestes dones són part de la nostra comunitat i volem deixar ben clar que rebutjam qualsevol atac racista o de qualsevol mena.”

Avui es reuneixen a les 19:45h, es tractarà aquest tema, entre altres, realitzaran un comunicat de suport i se’ls recolzarà anant a ballar amb elles.

A les 20.30h parlarem de l’agressió i farem un comunicat de suport i a les 21h (abans que comencin a ballar) ens veurem amb elles i qui vulgui pot quedar a ballar.

Altres temes de l’ordre del dia:
- Campanya Pere Guau.
- Conflicte a alguns carrers amb tallers mecànics.
- Decoració dels carrers amb ganxet fet amb bosses de plàstic.
- Proper vermut.

Vos hi esperam. Junts feim barri!

A més, Flipau amb Pere Garau ha fet constar que hi haurà una traductora de xinés a la reunió per aconseguir així la integració de les nouvingudes. És paradoxal que una agrupació acabada de néixer, pràcticament, pugui comptar amb una traductora i la guàrdia civil o la policia, que fa anys i anys que és al barri, encara no comptin amb aquest servei ciutadà. Queda visibilitzat la impunitat amb la que els racistes/feixistes campen pels nostres carrers, i, també, que les organitzacions veïnals no accepten aquests tipus d’actuacions a la nostra ciutat.

pere garau rebutja el racisme

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.