Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

Èxit educatiu, sense doblers?

Publicat per dia 26 octubre 2016 – 8:39Cap comentari | 277 views
Share to Google Plus

La Conselleria d’Educació i Universitat va presentar dilluns el Programa Èxit Educatiu davant la Mesa sectorial d’educació.

El Sindicat Alternativa no està d’acord amb la Diagnosi del sistema educatiu de les Illes Balears, excepte pel que fa a les ràtios, que tot i que s’ha avançat mínimament, encara es veu que hi ha gairebé el doble de d’alumnat nouvingut que la mitjana estatal, i no s’han vist masses mesures per pal·liar aquesta situació.

Un altre fet que fa moure totes les previsions com si fossin fitxes d’un dominó, dins aquest mateix apartat on es diu que: “Els percentatges d’idoneïtat en conjunt inferiors als de la mitjana de l’Estat espanyol”. Cal fer una reflexió en aquest punt, perquè els números no ens enganyen: el Govern Balear dedica un 2’96 % del PIB a educació, aquesta xifra està molt per davall de la mitjana de l’Estat, un 4’4%, i molt enfora de la mitjana europea que es situa per sobre del 5 % del PIB al 2017.

Des de la Conselleria es diu que no totes les mesures són en concepte de doblers, però si miram les línies d’actuació que són 11, 8 d’elles han de  passar per un increment pressupostari: si no es dota l’educació balear de més pressupost, els resultats seran similars als actuals.

El Sindicat Alternativa creu que, perquè sigui un document eficaç i estigui enfocat a la millora real de l’èxit escolar, ha de passar pel conjunt de la comunitat educativa per tal que tots els actors s’hi sentin involucrats i el puguin aplicar sent part activa de les reformes que el text planteja. Òbviament, els punts en què es modifiquen les condicions sociolaborals han de ser negociats en la mesa sectorial d’educació i no només com a objecte d’aportació d’idees.

En conclusió, no es pot plantejar una millora en l’èxit educatiu si no va acompanyada d’una millora substancial en el finançament del sistema educatiu.

Recordam que pel dia avui és vaga estudiantil, a la tarda es  farà una concentració per dir NO a la LOMCE i reivindicar una millora en el finançament i del pressupost educatiu que podria ajudar a finançar algunes de les mesures proposades al pla d’èxit escolar.

CvI0AVGWAAAZAuD

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.