Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Esporles, General

Es presenta diumenge un nou espai autogestionat, l’Ateneu Popular d’Esporles

Publicat per dia 26 maig 2017 – 13:00Cap comentari | 991 views
Share to Google Plus

Felanitx, Pollença, Manacor, Alcúdia, Ciutat… i ara Esporles. La xarxa d’ateneus i casals de Mallorca està més forta que mai. Aquest diumenge 28 de Maig a partir de les 10.30 h a la Plaça del Brollador (la de ses someres) se celebrarà la primera assemblea oberta d’aquest nou projecte a Esporles.

Pel que ha explicat el grup: “l’Ateneu és una proposta d’un grup de persones que volen gestionar un espai comunitari per tal que tota aquella gent que es mou per Esporles tengui un punt de confluència on generar sinèrgies i esperit crític”. Troben important tenir un espai de trobada i relació al marge de la zona més consumista del poble i recuperar l’esperit dels ateneus obrers, espais de formació política i confluència de diferents lluites per crear un discurs unitari.

Mitjançant les xarxes socials han anat compartint aquestes fotografies amb frases de referents que posen en context el que entenen les promotores per “ateneu”.

En paraules seves: “A l’Ateneu Popular d’Esporles volem obrir un espai de trobada i transformació social al poble; un espai per a teixir noves relacions des d’abaix i des de l’esquerra i per això és important la implicació del màxim de persones possible.”

A més, el grup promotor ha estat voltant pels diferents ateneus de Mallorca per compartir experiències, formes d’organitzar-se, inicis, trobada del local.

Aquesta jornada començarà amb una breu presentació de l’ateneu que donarà lloc a una dinàmica de grups de treball per començar a pensar i construir en comú aquest ateneu. Després i per anar teixint xarxa es farà un vermut amb els xeremiers d’Esporles i una torrada amb opció vegana. A més, la jornada acabarà amb actuacions de bertzolaris, dansaires, glosadores i un grup de txalapartaris que ensenyaran aquesta part de la cultura popular d’Euskal Herria.

 photo_2017-05-26_14-28-00

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.