Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, General, Llubí, Politiqueig

‘Es Fibló’ contribueix en la retirada d’un símbol d’exaltació franquista a Llubí

Publicat per dia 30 gener 2016 – 16:041 Comentari | 513 views
Share to Google Plus

El passat 2 d’octubre el Col•lectiu Es Fibló es va reunir amb membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Llubí amb l’objectiu de presentar-los diverses propostes i iniciatives que consideraven necessàries per Llubí.

De les propostes, la gravació dels plens municipals i la declaració institucional de Llubí com a municipi antitaurí i lliure de circ amb animals, han vist ja la llum. Gràcies a la col•laboració i implicació de l’Ajuntament, aquestes són avui dues realitats polítiques del poble Llubiner.

inscripció franquista 1

Inscripció “Caídos por Dios y por España, ¡Presentes!” a la base de la creu.

Una tercera proposta que es va transmetre a la reunió era la de llevar la inscripció feixista que forma part de la base de la creu de terme que hi ha al bell mig de la Plaça del Molí de Son Rafal. Aquests dies l’Ajuntament ha començat a moure’s per tirar endavant la iniciativa, al darrer ple s’aprovà amb els vots favorables de tots els partits i l’abstenció del Partit Popular. Des de Es Fibló manifesten estar orgullosos de poder dir que han contribuït en la retirada d’un símbol d’exaltació del règim franquista.

A més, aclareixen que el desig del col·lectiu és que no sigui destruïda, sinó només retirada, ja que “és un element patrimonial amb un valor didàctic ineludible en tant que ajuda a recordar que durant més de quaranta anys els herois de la pàtria varen ser aquells que varen trair una República legítima i popular”.

A més, recorden a tota aquella persona que alberga un petit dubte sobre la seva retirada el que diu l’article 15 de la Llei 52/2007, de 26 de desembre, per la qual es reconeixen i amplien drets i s’estableixen mesures a favor dels qui van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura:

“Les administracions públiques, en l’exercici de les seues competències, prendran les mesures oportunes per a la retirada d’escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col•lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la Dictadura. Entre estes mesures podrà incloure’s la retirada de subvencions o ajudes públiques”.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.