Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, General, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

Els pensionistes demandaran els governs, actual i anterior, pel robatori en el copagament sanitari

Publicat per dia 7 juny 2016 – 15:36Cap comentari | 313 views

Els pensionistes demandaran els governs, actual i anterior, pel robatori en el copagament sanitari

Share to Google Plus

La Plataforma d’Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca es planteja demandar el Govern Balear actual, i el Govern Balear anterior a l’actual, per robatori general i continuat en el copagament sanitari.

El Sr. Nacho Garcia Pineda, director assistencial de l’IB-Salut, de la Conselleria de Salut, va declarar no fa gaire, a la premsa, que si la bestreta per damunt l’obligació de pagament en el copagament sanitari no excedia els 10 euros cada mes, no retornaven el pagat i explicava allò que, des del seu punt de vista, n’eren els motius. Vengué a confessar, idò, que des que es va instaurar el copagament el 2012, quan en el govern Balear hi comandava el PP, i continuant ara que ja fa un any que hi comanda el PSOE i MES, amb el suport extern de PODEMOS, estan robant a la gent de manera continuada.

La plataforma es va començar a moure perquè la bestreta per a molta gent malalta i amb ingressos baixos, especialment és el cas de molts de jubilats però també d’alguns no jubilats, representa una càrrega insuportable. Ja hi ha casos coneguts, i segur que n’hi ha molts més: gent que amb 700 euros de pensió ha de gastar prop de 200 euros cada més per medicaments, quan només li correspondria pagar-ne 8 pel copagament, bestreta que mai es sap si els han acabat de refer, i que a vegades es torben molts de mesos a veure’n cap cèntim.

I essent que ara resulta que confessen un robatori generalitzat a molta de gent, i contínuament ens van canviant els arguments amb els quals pretenen defensar-se, la Plataforma de pensionistes i jubilats ha decidit començar a fer les gestions pertinents per no limitar-se a denunciar-ho públicament, ans per DENUNCIAR PER VIA LEGAL ELS ACTUALS GOVERNANTS I ELS DEL GOVERN ANTERIOR, per robatori continuat a molts de pensionistes (com a mínim a 32.000 pensionistes i jubilats). La plataforma confia que altres organitzacions surtin en defensa dels treballadors en actiu per la mateixa qüestió.

El passat 26 de maig la plataforma es concentrà a plaça Espanya per denunciar aquesta situació. D’aquesta manera, la plataforma farà més concentracions, el 9 de juny i 23 de juny davant la Conselleria de Sanitat per a que aquest escàndol sanitari, i social, sigui eliminat. Al crit de “Fora copagament sanitari”, denunciant i sent al carrer, els pensionistes i jubilats deixen clar que aquesta situació no pot seguir, i es posa com exemple la Comunitat Valencia on aquest copagament ja és història.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.