Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, General, Illes Balears i Pitiüses

El SOIB desatén als 90735 aturats

Publicat per dia 22 febrer 2014 – 13:02Cap comentari | 236 views

El SOIB desatén als 90735 aturats

Share to Google Plus

Prosocial, Associació de professionals, estudiants i persones compromeses en l’àmbit social, ens ha fet arribar el següent comunicat en el que es denuncia que en aquests moments estan completament aturats els serveis d’orientació destinats a col·lectius amb més dificultats per a la recerca de feina (persones amb discapaitat, joves sense formació, població reclusa, persones amb salut mental). El Govern de les Illes Balears, amb aquesta inactivitat del SOIB, desatén la problemàtica més important de la crisi, i la preocupació més gran dels ciutadans d’aquestes Illes.

En plena onada de crisis, sembla que els nostres governants es conformen amb les xifres de mínim descens en les taxes d’atur (de 480 persones menys de desembre 2013 a gener 2014), no aplicant ningun tipus de polítiques actives d’ocupació. La necessitat de formació i reconversió del gran gruix de treballadors en atur dels col·lectius joves (segons EPA IV trimestre de 2013 d’un 47%), i dels aturats de més de 55 anys (d’un 19,1%, amb un augment multiplicat 14,8 des de que ha començat la crisi segons  les dades de  ‘Avance del Mercado Laboral’ elaborat per Asempleo.) no es resoldran per elles soles si no hi ha una polítiques on se’ls orienti en el procés de formació i recerca de la nova ocupació. Tampoc els col·lectius que de per sí ja tenen una dificultat d’inserció en el mercat laboral (persones amb discapacitat i problemes de salut mental, població reclusa), aconseguiran disminuir les xifres d’atur sense polítiques coordinades que impliquin formació i orientació laboral.

Les entitats col·laboradores del SOIB, finalitzaren els projectes d’orientació per a col·lectius vulnerable a 31 de desembre de 2013, sense que a data d’avui, hi hagi ninguna informació referent a la nova convocatòria de 2014, ni cap informació referent a serveis d’orientació laboral d’aquestes entitats.

Des de l’1 de gener de 2014, les 90.735 persones registrades a l’atur amb dret a rebre orientació laboral, estan ateses únicament pels orientadors del SOIB (amb una mitja de 4 o 5 orientadors per cada una de les oficines), xifra que és totalment insuficient, i que demostra la poca importància que li dóna el Govern Bauzá a la problemàtica de l’atur.

És necessari que aquest Govern vegi la importància dels processos d’orientació laboral individualitzat, per a la recol·locació dels treballadors i treballadores que necessiten feina. Mentre no sigui així, la nostra comunitat continuarà amb taxes d’atur inasumibles, per damunt del 20 % actual.

Prosocial, Febrer 2014

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.