Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

El SEPC Mallorca fa una crida a buidar les aules i a omplir la Plaça del Tub, avui és vaga!

Publicat per dia 24 novembre 2016 – 9:55Cap comentari | 235 views

El SEPC Mallorca fa una crida a buidar les aules i a omplir la Plaça del Tub, avui és vaga!

Share to Google Plus

Avui, dia 24 de Novembre, el SEPC Mallorca convoca vaga d’estudiants, a tots els  instituts de l’illa on hi té presència, per aturar d’una vegada per totes el constant atac cap als drets de totes les estudiants d’arreu dels Països Catalans sota domini espanyol, així com a la resta de pobles de l’Estat, per part del Gobierno, amb la LOMQE.

Aquesta llei ens condueix, una vegada més, cap al passat.

En primer lloc, divideix els estudiants en dos grans grups, a través d’un seguit de proves, que ens disten més intensament de la igualtat per la qual apostam. El grup d’alumnes que li toqui estudiar cursos de Formació Professional té la precarietat assegurada, car aquests graus estan enfocats, en essència, a formar mà d’obra barata. Mentrestant, l’altre grup, al que li toca anar a la Universitat, necessitarà ser de casa bona per a poder-se pagar uns estudis on seran tractats com a clients. Els primers mercaderies; el segons mercaders. El sistema respon als interessos del mercat. Els drets dels estudiants no es contemplen. Volem una educació inclusiva!

En segon lloc, la comunitat educativa som tots: mares i pares, estudiants, professors i equips directius. Però la LOMQE pretén que la presa de decisions recaigui en uns pocs i no en tota la comunitat. Per tant, el model d’escola democràtica s’ofega lentament.

A més a més, el menyspreu per les humanitats és total; es té previst anar-les substituint, progressivament, per les assignatures anomenades productives, o sia les que contenen nombres. Les humanitats (llengua, filosofia, arts), per a nosaltres, són bàsiques per poder aplicar amb sentit comú la tecnologia i la ciència. Per tenir, bàsicament, una visió un poc més crítica del món. De fet, aquest és el motiu de per què ens les volen llevar, perquè siguem submises davant el seu sistema.

D’altra banda, legitima concerts educatius que discriminen per raó de sexe, que van en contra de la seva tan estimada constitució. Nosaltres, en canvi, volem una coeducació, és a dir, una educació que té com a objectiu fer disminuir tant com sigui possible els efectes i conseqüències d’una educació sexista sobre els nens i les nenes. Implica que no hi hagi segregació escolar per sexes i a més que el material utilitzat no contribueixin a crear diferents expectatives entre homes i dones.

Per acabar-ho d’adobar, ens volen invisibilitzar com a poble: la LOMQE vol espanyolitzar (castellanitzar) tota Espanya i degrada les llengües cooficials a un nivell molt secundari, la qual cosa suposa un gran retrocés que ens situa a principis dels anys 80. El català, el basc, el gallec, no són matèries troncals ni específiques en el currículum bàsic. Ara bé, el govern espanyol estarà obligat a sufragar el cost d’una escola privada si no hi ha oferta pública en la llengua vehicular que trii la família, a compte, això sí, de la comunitat autònoma corresponent.

És per tot això que com a estudiants no podem deixar que la LOMQE avanci  tranquil·lament, amb impunitat. Li hem d’aturar el pas. Perquè amb els nostres drets no s’hi juga, des del SEPC Mallorca feim una crida a buidar les aules i a omplir la Plaça del Tub, a Ciutat, el dijous 24, a les 12 del matí. Feim que sigui una manifestació massiva!

DES DELS INSTITUTS MALLORQUINS, TOMBEM LA LOMQE!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.