Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del territori, General

El president del Consell ha canviat la reunió amb #SenseLímitsNoHiHaFutur fins 4 vegades

Publicat per dia 5 juny 2017 – 8:01Cap comentari | 415 views

El president del Consell ha canviat la reunió amb #SenseLímitsNoHiHaFutur fins 4 vegades

Share to Google Plus

“Sense Límits No Hi Ha Futur” renuncia a entrevistar-se amb el President del Consell Insular Miquel Ensenyat.

El mes de setembre de 2016 un grup de ciutadans d’arreu de les Illes, va llançar el manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur. El manifest té l’objectiu d’aconseguir unes illes més verdes, menys massificades i més justes socialment. El text fa esment de la situació urbanística passat i present i ofereix dades per reflexionar: Els darrers 60 anys s’ha urbanitzat més d’1 hectàrea al dia de territori, un ritme que continua implacable “empès per una economia de demanda infinita que no contempla límits…”.

A les Illes i l’increment de places residencials i turístiques ha seguit augmentant i la pressió humana ja supera els 2 milions de persones a l’agost. Els plans urbanístics vigents de fet, permeten un creixement de fins a 3,7 milions de places, 3 d’ells a Mallorca. És urgent retallar aquest creixement abans d’entrar dins una situació crítica. Manca d’aigua, generació de residus, consum d’energia, emissions, saturació… quin d’aquests problemes pot arreglar-se o millorar si el creixement urbanístic segueix disparat?

Sense Límits no Hi Ha Futur va aconseguir el suport de fins a 135 entitats de les Illes Balears i la signatura de més de 5.000 persones amb sols 3 setmanes. Una vegada tancat el manifest la plataforma va elaborar el document “50 propostes per unes illes més verdes, més justes i menys massificades”. Aquest document va ser entregat a la Presidenta Francina Armengol i al Vicepresident Biel Barceló. Ambdós dirigents, que es van torbar altres 3 mesos a rebre a la plataforma, van descarregar la responsabilitat de prendre mesures de protecció en els Consells Insulars, que són els que tenen competències urbanístiques. Tot i que la plataforma discrepa d’aquest punt de vista, perquè històricament el Parlament ha fet les lleis més importants en defensa del territori (Llei d’Espais Natural, Directrius d’Ordenació del Territori, Lleis turístiques, moratòries, amnisties…) va sol·licitar una reunió al President Ensenyat per explicar-l’hi les propostes de protecció que impulsa aquesta campanya.

La plataforma demanà audiència al mes de febrer, però el President ha posposat la reunió fins a 4 vegades.

Tot i la disponibilitat total de la plataforma, el president ha canviat la data de la reunió fins a 4 vegades en 4 mesos, posposant-la sempre “per més endavant”. En vista de la manca d’interès del President del Consell i els seus Consellers per cercar data per parlar-ne i en vista de la nul·la política en defensa del territori dins aquesta legislatura (no hi ha hagut ni una sola iniciativa per frenar ni retallar l’excés d’edificació a sòl urbà ni rústic) la plataforma desisteix.

La plataforma sorpresa amb el desinterès d’Ensenyat per les propostes de protecció del territori

El propi President Ensenyat deia al seu discurs d’investidura que “La nostra terra no pot seguir castigada amb més ciment i asfalt”. La realitat és que impulsa autopistes (Campos-Llucmajor, Segon Cinturó) i una política de carreteres nefasta pel territori, mentre ha estat incapaç de proposar una sola mesura de protecció del territori avançada en 2 anys de Govern.

Sense Límits No Hi Ha Futur seguirà explicant les seves propostes a la ciutadania i intentarà acumular suports entre entitats i ciutadans per aconseguir els seus objectius d’unes illes més verdes, menys massificades i més justes socialment.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.