Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

El Molinar necessita una moratòria urbanística ja per a preservar l’estètica del barri

Publicat per dia 25 juliol 2016 – 22:06Cap comentari | 240 views

El Molinar necessita una moratòria urbanística ja per a preservar l’estètica del barri

Share to Google Plus

LES ASSOCIACIONS VOGAR I CIAR I PLATAFORMA SALVEM ES MOLINAR DENUNCIEN LES OBRES IL·LEGALS DE L’ANTIC RESTAURANT EIXERIT

La pressió urbanística d’aquest emblemàtic barri posa en perill la seva supervivència tal com el coneixem actualment

Les entitats veïnals AVV Vogar i Ciar i la Plataforma Salvem es Molinar, després de consultar a la unitat administrativa d’urbanisme de l’Ajuntament de Palma, han constatat que les obres que s’executen en el número 73 del carrer Vicari Joaquim Fuster, en primera línia del Molinar, no tenen llicència d’obres.

Alhora, ens han informat que el Departament d’Urbanisme ha iniciat un expedient sancionador (amb referència DO 2016-84001), però això no ha estat suficient per paralitzar les obres.

L’antic restaurant s’Eixerit ha estat reconvertit en un gran local d’oci, desfigurant la façana original sense respectar ni una mica l’estètica tradicional d’aquesta emblemàtica barriada de Palma.

Les dues entitats veïnals, davant el temor que els treballs il·legals prossegueixin i que, tot i no tenir llicència d’activitats, s’inauguri i iniciï l’activitat del local, s’han presentat al registre municipal sengles escrits denunciant aquesta situació.

El Molinar necessita una moratòria urbanística JA

Malgrat l’anunci realitzat per l’Ajuntament de catalogació d’alguns edificis del Molinar, entre ells el del seu port centenari, les mesures urbanístiques adoptades per l’Ajuntament resulten del tot insuficients per tallar de manera efectiva les contínues agressions urbanístiques que s’estan produint en els últims anys en aquest barri, que han generat un procés de transformació accelerada que farà desaparèixer tant la seva idiosincràsia com als seus actuals veïns.

Per aquest motiu, demanem a l’Ajuntament de Palma que, igual que ha fet al barri de Santa Catalina i el Jonquet, declari una moratòria urbanística fins que es redacti una normativa que garanteixi que les noves edificacions o reformes s’ajustin a un criteri i una estètica d’acord amb les construccions tradicionals del barri.

És imprescindible la redacció d’unes normes d’estètica urbanística al Molinar

Ja al desembre de 2013 el ple de l’Ajuntament de Palma va aprovar per unanimitat la creació d’un ARE (Àrea de Règim Especial) per al Molinar, que havia de garantir la conservació de les peculiaritats de l’estètica urbanística d’aquest barri mariner.

Pràcticament tres anys més tard aquesta normativa no s’ha dut a terme, amb l’agreujant que l’anunci de la creació de l’ARE va fer que moltes obres acceleressin els seus tràmits per no veure’s afectats per aquesta normativa. Si no es prenen mesures urgents de manera immediata, ja no hi haurà res a protegir el dia que s’aprovi l’Àrea de Règim Especial.

L’Ajuntament ha d’adoptar una actuació contundent davant aquesta obra il·legal

Les dues entitats sol·liciten a l’ajuntament una intervenció immediata i contundent per paralitzar les obres de l’antic restaurant s’Eixerit, aplicant la normativa igual que a qualsevol altre ciutadà.

Vogar i Ciar i “Salvem es Molinar”, a més de denunciar públicament la impunitat amb la qual s’executen obres a l’antic restaurant “s’Eixerit”, sol·liciten a l’Ajuntament una intervenció immediata i contundent mitjançant l’adopció de mesures cautelars que impliquin la paralització de la seva execució, la imposició de sancions per infraccions urbanístiques, arribant a exigir la demolició de les obres il·legalment construïdes i la suspensió dels usos a què haguessin donat lloc. Alhora insten al consistori que obligui al propietari d’aquest local a què adeqüi la nova edificació als criteris estètics del barri.

Les entitats veïnals romandran vigilants

Davant la situació d’emergència que es viu al barri del Molinar causa de l’especulació urbanística ambdues entitats veïnals mantindran una actitud vigilant davant de qualsevol situació d’irregularitat urbanística que es pugui produir al barri, i de donar-se el cas seran denunciades davant les administracions públiques competents i a través dels mitjans de comunicació per evitar que la situació d’impunitat es pugui tornar a repetir.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.