Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Granadures desinformatives, Illes Balears i Pitiüses

El masclisme es deixa veure als mitjans

Publicat per dia 13 gener 2016 – 8:53Cap comentari | 233 views
Share to Google Plus

A arrel de l’article de Miquel Dalmau aparegut diumenge a Diario de Mallorca, cal analitzar una sèrie de despropòsits d’ell i el mitjà al que escriu:

miguel dalmau masclista

- Com és possible amb els assassinats que veiem gairebé diàriament, aquest personatge pugui redactar article tant summament masclista i cavernícola?

 - Com un mitjà escrit ho pot publicar sense que ningú adverteixi del contingut? Potser estan d’acord amb aquestes afirmacions?

 - Vol dir aquest article que Diario de Mallorca manca de codi deontològic? O que no ho aplica?

- Com és possible que periodistes del seu diari o d’altres no li assenyalin o s’apartin de discursos masclistes d’aquest tipus?

Només cal mirar qualsevol dels titulars de diario de Mallorca per a mostrar com clarament té un pòsit ideològic clar. Els que hem estat als carrers ho sabem força bé.

Amb firmes com Vallès, Cela, Millás, etc cal aquest tipus de periodisme? O es justifica perquè és periodista? Tot Val?

S’hauria de reflexionar sobre com el periodisme o les persones que treballen de periodistes poden amb les seves opinions influir en les persones que els llegeixen o de quina manera redacten als seus articles per poder analitzar-los.

Per sort som moltes les persones que cada vegada aïllem aquest tipus de conductes i les visibilitzem. No espero que ningú del Diari de Mallorca contesti o pugui debatre sobre aquesta qüestió, ja se’ls coneix.

Escrivint aquestes línies encara no hi ha hagut ni resposta del periodista en qüestió ni del seu diari ni de cap dels responsables del mateix.

Cal dir que com ciutadania TENIM la Responsabilitat / obligació de denunciar aquest tipus d’actuacions i aïllar aquest tipus de conductes i eliminar-les d’una vegada per totes.

Així Mateix, diario de Mallorca ha d’explicar a les seves lectores i lectors i prendre decisions valentes respecte aquest cas clar de masclisme.

N’hi haurà prou amb un apunt d’una pàgina amagat entre 10 Línies? Serà una disculpa sincera? Miguel Dalmau sortirà públicament explicant el seu article? O s’amagarà dins la seva cova a estructurar el seu proper article?

Que un periodista pugui publicar una cosa tan repugnant a qualsevol altre país és inimaginable i el propi mitjà ni tan més no es
plantejaria publicar-ho. Però clar, Spain is different…

Manu

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.