Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

El GOB argumenta que el projecte d’ampliació del Molinar és tècnicament inviable

Publicat per dia 24 novembre 2014 – 22:30Cap comentari | 254 views

El GOB argumenta que el projecte d’ampliació del Molinar és tècnicament inviable

Share to Google Plus

El GOB presentà un informe en la fase de consultes prèvies de l’Estudi d’Impacte Ambiental i Projecte bàsic d’ampliació del Port i adverteix que els estudis tècnics tenen greus mancances i que per tant no permeten preveure les vertaderes incidències i impactes de l’ampliació.

El passat 13 de novembre el GOB va presentar un informe a l’Autoritat Portuària en relació al tràmit d’informe d’organismes públics i entitats afectades de l’estudi d’impacte ambiental i projecte bàsic modificat de renovació i millora de les instal·lacions del Club Marítim Molinar de Llevant.

El GOB va presentar un complet informe en el que analitza els aspectes més significatius de l’Estudi d’Impacte Ambiental i alerta de les greus mancances d’alguns dels estudis presentats que fan que no es puguin preveure ni analitzar correctament les greus implicacions que tindria l’ampliació del Port. Es tracta per exemple de l’Estudi de dinàmica litoral, l’estudi bionòmic, l’estudi paisatgístic o les implicacions urbanístiques d’aquesta ampliació.

El GOB acaba l’informe sol·licitant a l’Autoritat Portuària la retirada del projecte, ja que el projecte, a part de no estar justificat des del punt de vista de la demanda de nous amarraments a la badia de Palma, és tècnicament inviable. Els motius principals són la morfologia de la costa, que no és favorable a aquest tipus d’instal·lacions ja que es tracta d’una costa exposada, sense un mínim de protecció (només la corresponent al port actual) . A més, degut a que la batimetria de la zona és molt limitant per a la navegació (fons rocosos d’escassa profunditat) s’ha hagut de projectar un dic molt allunyat de la línia de la costa que representa un greu impacte paisatgístic. Per altra banda, l’activitat pròpia associada a una marina d’aquests tipus implica una sèrie de serveis que, pel tipus d’edificació, proximitat dels habitatges i limitacions en connexions vials, comunicacions, transport, etc, no tenen cabuda en el barri del Molinar.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.