Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

Dinar de socis del GOB, premis Alzina 2013 i premis Alzina i Ciment 2014

Publicat per dia 18 desembre 2014 – 13:23Cap comentari | 276 views
Share to Google Plus
El dissabte 13 de desembre el GOB va decidir fer enguany el dinar anual de socis al barri del Molinar, per donar suport a la Plataforma Salvem el Molinar que lluita contra el projecte d’ampliació del port esportiu del Molinar.

L’acte va començar a les 13.30h amb una mostra de ball i ballada popular a càrrec de l’Escola de Música i Dansa de Mallorca que donà pas al dinar que, enguany, serviren Jaume Jaume amb torrada de carn de me ecològic de la finca de Ses Cabanasses a Petra i Joan del Restaurant ecològic Es Ginebró d’Inca. L’acte va ser conduït per l’artista Paco Peris.

A l’acte de germanor entre socis i simpatitzants hi van assistir al voltant d’un centenar de persones, que van gaudir d’una bona vetllada, amb unes taules ben polides, bon menjar i tot amenitzat per l’actor Paco Peris, i abans de dinar per l’Escola de Música i Dansa de Mallorca que durant mitja hora van donar tota una lliçó a ritme de boleros i amb la vestimenta típica, molt ben confeccionada, dels pagesos i pageses mallorquines.
En acabar de dinar es van fer entrega del premis Alzina 2013, vam ser participants de l’acte com a premiats Alzina 2013, junt amb Jubilats per Mallorca i Ecoxarxa Mallorca. Cadascuna de les premiades van fer un petit discurs, sobretot donant les gràcies al GOB i recolzant i enviant forces per seguir endavant en la lluita i en no defallir mai, perquè hi ha molt per fer. Especialment emotiu va ser el discurs realitzat per Jubilats per Mallorca.

2014-12-13 dinar anual gob al molinar -foto benet bohigas- 12
Durant tota la jornada els socis i participants de l’acte van anar votant tant per els premis Alzina, com per el premis Ciment de l’any 2014. D’aquestes votacions van sortir els guardonats. Seguidament a l’entrega dels premis de l’any 2013 es van concedir els de l’any 2014.
PREMIS ALZINA 2014:
  • PLATAFORMA SALVEM EL MOLINAR : per la intensa campanya per evitar l’ampliació del Club Marítim Molinar de Palma amb la seva campanya “Al Molinar, port petit”. Un exemple per la seva capacitat d’organització, de comunicació i d’incidència sobre un tema clau pel futur del Molinar i de tota la ciutat de Palma.
  • MIQUEL ÀNGEL LLONOVOY: actor, per la seva capacitat de fer una crítica àcida i intel·ligent de la realitat política, econòmica i social i per posar-la molt sovint, al servei de lluites contra l’especulació, al corrupció i la destrossa territorial.
  • TRANSITANT: per esdevenir un referent com a projecte associatiu i autogestionari a Ciutat. Es va crear ara fa 2 anys i aquest 2014 s’ha consolidat com a llibreria especialitzada en crítica social amb l’objectiu d’oferir eines per a la transformació política integral, tant en les nostres vides quotidianes com en l’àmbit socioeconòmic més global. Recordau que ara mateix està engegada la campanya de sòcies per a l’any 2015, #SOStransitant.
  • ASSOCIACIÓ AGENTS DE MEDI AMBIENT. Per demostrar el seu compromís amb el medi ambient exercint una crítica precisa, contundent i pública de determinades decisions o accions polítiques del Govern del qual en depenen professionalment.

PREMIS CIMENT 2014:

  • UNIBAIL RODAMCO: empresa francesa, considerada un dels majors grups immobiliaris d’Europa que ha assumit la construcció i gestió del centre comercial que acabarà amb la darrera zona humida de la Platja de Palma.
  • JOSÉ MANUEL SORIA: Ministre d’Energia, Indústria i Turisme que defensa obertament les prospeccions a Canàries i a les Illes Balears defensant els interessos de les grans empreses amb negocis petroliers per damunt de l’interès general i el medi ambient.
  • BIEL COMPANY: per una legislatura plegada d’iniciatives legislatives, especialment l’aprovada recentment Llei Agrària, per obrir el camp mallorquí a l’especulació i a la inversió immobiliària, a les grans infraestructures en sòl rústic i a les legalitzacions d’habitatges il·legals en aquest tipus de sòl. Repeteix, amb molts mèrits, després de que també se li fos concedit al 2012.

Gràcies al Grup d’Ornitologia Balear per el premi, i per tota la feina que està fent, estant cada vegada més en l’entorn dels Moviments Socials, cooperant i treballant junts, una mostra d’això és la creació aquest any del Front Comú en defensa del Territori.

  Recull fotogràfic de l’aniversari i dinar de socis del GOB:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.