Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Autodeterminació, Criminalització i repressió, General, Països Catalans

Diferents organitzacions creen una xarxa per defensar les llibertats democràtiques, contra la repressió

Publicat per dia 27 gener 2017 – 14:41Cap comentari | 316 views
Share to Google Plus

Can Alcover ha acollit aquest matí la presentació del manifest conegut com “Compromís de mínims”, que pretén crear una xarxa en solidaritat amb les represaliades i encausades, en especial aquelles que han estat detingudes, en els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català.

Lluc Gayà, del col·lectiu Endavant, ha presentat el manifest juntament una dotzena de representants dels partits i moviments signants. També hi ha estat present la batlessa de Berga, Montserrat Venturós (CUP), detinguda l’any passat per negar-se a declarar, que aquesta tarda realitza la xerrada “Construcció de Poder Popular i desobediència d’un Govern Municipal” A més a més, han presentat el web de la campanya (www.compromisminims.cat), on tant col·lectius com individualitat es poden adherir al manifest.

[Manifest] Compromís de mínims, per les llibertats democràtiques!

Les entitats sotasignants volem fer públic el nostre malestar davant els darrers intents de l’estat espanyol de condicionar la situació política al Principat de Catalunya.

unnamed1Rebutjam frontalment els processos judicials contra persones i càrrecs polítics partidaris de l’exercici del dret a l’autodeterminació , entenent que són una agressió vers la democràcia i impropis d’un vertader estat de dret. D’aquesta manera, ens solidaritzam amb totes les persones encausades als diferents processos, en especial aquelles que han estat detingudes.

Lamentablement, no és la primera vegada que vivim episodis semblants, ja que podem parlar de tota una trajectòria repressiva de l’estat contra els moviments populars en general i l’independentisme en particular, també a Mallorca. L’estat espanyol no pot pretendre solucionar amb el codi penal un conflicte que és polític i que només pot tenir una solució política.

Des de Mallorca sentim com a especialment properes aquestes agressions contra el poble de Catalunya, amb el que compartim el marc dels Països Catalans. És hora de, davant l’autoritarisme i el centralisme, mostrar una imatge d’unitat i fermesa de totes les forces democràtiques de l’illa, que no poden donar l’esquena a la reivindicació d’un referèndum d’autodeterminació i, menys encara, a la persecució de càrrecs electes, diputades, alcaldesses, i regidores, que en defensen el seu exercici.

Volem remarcar que per nosaltres l’únic sostre acceptable per l’anomenat procés sobiranista que es viu a Catalunya no és altre que la voluntat popular expressada lliurement. Tota actuació que vagi contra aquest exercici representa un atac a la democràcia i és per tant inacceptable.

A hores d’ara, els col·lectius sotasignats són: Alerta Solidària, Alternativa per Pollença, Alternativa per Santanyí, Arran, Assemblea Sobiranista de Mallorca, CUP Palma, Endavant OSAN, Esquerra Republicana de Mallorca, Fundació Ateneu Pere Mascaró, Fundació Emili Darder, Gent per Sineu, Grup Blanquerna, Independents per Vilafranca-ER, Més per Mallorca, Obra Cultural Balear, Podem Mallorca, Plataforma Avançam, SEPC i STE-I.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.