Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

Deu raons per a fer vaga contra les revàlides

Publicat per dia 26 octubre 2016 – 9:42Cap comentari | 290 views

Deu raons per a fer vaga contra les revàlides

Share to Google Plus

Raons escrites per la Confederació Espanyola d’Associacions de Pares i Mares (CEAPA).

1. Són un model pedagògic arcaic. Les revàlides són l’expressió d’un model pedagògic basat en una successió contínua d’exàmens configurats com a barreres que pretenen impedir a la major quantitat possible d’alumnat que pugui exercir el dret a l’educació. Van ser eliminades al nostre país en 1970 per ser considerades una nefasta pràctica que impedia la permanència a l’educació de la majoria de l’alumnat.

2. Les revàlides tindran com a conseqüència directa que una bona part de l’alumnat, encara que tingui tots els ensenyaments superats, quedi fora del sistema educatiu.

3. Deslegitimen al docent. Les revàlides suposen la desligitimització del docent i el qüestionament total de la seva avaluació contínua. La seva funció queda menysvalorada i posada en dubte fins que un examen extern corrobori, si és que ho fa, que la seva avaluació és correcta. A més, fan emprar un temps valuós en la seva preparació, obligant a desvirtuar els objectius primordials de l’educació.

4. Són realitzades per persones alienes als joves. Les revàlides seran realitzades per persones que no coneixen en absolut a l’alumnat que avaluaran, generant a més un estrès innecessari als qui sotmetin a les proves perquè l’hi jugaran tot amb elles. Els qui les realitzin no podran saber ni valorar el seu progrés educatiu, l’esforç de molts anys d’estudi, les circumstàncies personals que els fan especials en moltes facetes de la seva vida que no seran avaluades en absolut,…, i malgrat això, la nota que treguin determinarà el seu futur. Aquestes proves poden tirar a les escombraries el treball d’un mínim de 13 anys per al títol de l’ESO i de 15 pel de Batxillerat.

5. Negació d’una titulació als estudiants. Les revàlides són un mètode de negació de la titulació que no existeix en finalitzar l’Educació Secundària Obligatòria a cap país del nostre entorn del que prendre bon exemple. En aquests països tampoc en finalitzar el Batxillerat es nega el títol, als qui hagin superat tots els seus estudis, ni l’accés a estudis superiors.

6. Frenen l’accés al Batxillerat i la Universitat. Les revàlides només tenen un objectiu, impedir que accedeixi al Batxillerat i després a la Universitat un percentatge tan alt com en l’actualitat. Forma part de la retallada del dret a l’educació pública i de l’atac al nostre precari Estat del Benestar.

7. Estan qüestionades per tota la Comunitat Educativa. Les revàlides han estat qüestionades seriosament per tots els sectors de la Comunitat Educativa, així com per molts governs autonòmics i la immensa majoria dels responsables polítics. Només els qui formen part del Govern central actual, i el partit que ho sustenta, insisteixen a imposar antidemocràticament aquestes proves externes.

8. Busquen un negoci per a uns pocs. Les revàlides permetran un suculent nou negoci per a empreses que es vulguin dedicar a presentar-se a concursos perquè els encarreguin la seva realització. És només mer negoci per a uns pocs a costa del sofriment d’una part important de la societat.

9. Són precàries i sense temps de preparació. Les revàlides, a més, ni tan sols han estat desenvolupades a temps perquè l’alumnat sàpiga de què se li examinarà, ni perquè el professorat sàpiga com ajudar-li. Són un autèntic nyap legislatiu que genera indefensió i inseguretat jurídica a l’alumnat.

10. Les revàlides ens posen davant una disjuntiva: o defensem els drets dels nostres joves, o pot ser que hàgim de demanar-los disculpes tota la vida per no haver-ho fet. Assegura’t de tenir una bona resposta si et diuen: què vas fer tu per evitar-ho?

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.