Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

CUP Palma: “Cal construir una societat justa on el sexe, el gènere o la sexualitat no sigui motiu de discriminació”

Publicat per dia 17 novembre 2016 – 9:34Cap comentari | 243 views

CUP Palma: “Cal construir una societat justa on el sexe, el gènere o la sexualitat no sigui motiu de discriminació”

Share to Google Plus

Ahir, 16 de novembre, una dona de 56 anys va ser assassinada a mans de la seva parella a la barriada de Son Cotoner de Palma. És el sisè assassinat masclista ocorregut a les Balears des de que va començar l’any. Un assassinat que, tanmateix, no és un fet aïllat, sinó que se suma a la llarga llista de víctimes del feminicidi que patim a la nostra societat patriarcal.

Des de la CUP de Palma es condemna fermament i manifesta la total repulsa per aquest nou assassinat masclista a casa nostra, així com també mostren el màxim efecte i solidaritat cap a la família i amistats de la víctima.

Des de la CUP de Palma es denúncia que les violències masclistes són un problema estructural d’origen sociocultural. El trobam a l’escola, al carrer, a la feina, als mitjans de comunicació, dins les nostres llars. Els assassinats i la violència física suposen la màxima expressió de la violència masclista envers les dones, però no és més que la punta de l’iceberg d’una piràmide de diferents formes d’opressió. A dins hi trobam tota una sèrie de diferents mecanismes de les violències masclistes, que adopten un caràcter més subtil i invisible, ens coaccionen dia a dia a la feina, al carrer, a casa…

La resposta de les administracions continua sent absolutament insuficient. El fet que la majoria de dones assassinades no hagin fet cap denúncia i que es continuïn perpetrant els assassinats, haurien de fer replantejar les ineficients mesures que s’estan implementant. Les retallades en polítiques de prevenció i la passivitat dels nostres governants és també violència de les institucions contra les dones.

El patriarcat sotmet les dones a una violència explícita i implícita. Per aquest motiu, es fa urgent afrontar les violències masclistes des d’una perspectiva global, actuant des de l’arrel per acabar amb totes les formes de violència; i alhora cal construir una societat justa on el sexe, el gènere o la sexualitat no sigui motiu de discriminació, ni de vulneració de drets de cap persona.

Mai més, enlloc, contra ningú: prou violència masclista!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.