Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Estat espanyol i el Món, General, Treball i economia

[Crònica] Protesta contra els abusos laborals i la precarietat laboral a les portes del Parlament

Publicat per dia 10 desembre 2014 – 10:39Cap comentari | 267 views

[Crònica] Protesta contra els abusos laborals i la precarietat laboral a les portes del Parlament

Share to Google Plus

La protesta realitzada per la Plataforma de Pensionistes i Jubilats per Mallorca es realitzà a les portes del Parlament ahir al matí. Denuncien la precarietat laboral i els abusos laborals que molt treballadors pateixen en l’actualitat, i des de ja fa molt temps. S’han presentat al matí amb cartells i pancartes amb un missatge clar per els governants “esclavistes i mentiders”. L’acció es realitzà al Parlament, i seguidament es traslladaren fins a la seu del Partit Popular a Ciutat, per ser aquests els màxims responsables d’aquesta situació.

Volen denunciar amb aquesta, altres protestes en el passat, com la protesta del passat 20 de setembre al Palau de Congressos, on s’encadenaren, i més que esdevindran en un futur pròxim, la situació de molts treballadors i treballadores obligades a fer més hores de les que cobren, o fins i tot, a “fer hores en negre amb una retribució baixíssima per hora treballada”.

La vestimenta que lluïen durant l’acció ens recordava als siurells, intencionadament remetent-se a les juguetes de fang i calç que fa cents d’anys tenia la ciutadania, la mateixa ciutadania que avui pateix una precarització de les condicions del seu treball de cada dia més denigrants.

La denúncia de la precarietat laboral està emmarcada en un conjunt d’accions que venen realitzant aquests col·lectius. Avui han anunciat  més mobilitzacions, una concentració dimarts de la setmana següent, el 16 de desembre, a les portes del Parlament. Fan extensible a tota la societat una crida a la participació enfront uns fets que han definit com “de tan intolerables com són, gairebé semblen mentida”.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.