Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Conflictes, imperialisme i militarisme, General

[Crònica] El vaixell amb arena espoliada del Sàhara arriba a Palma entre crits i oposició

Publicat per dia 24 maig 2017 – 13:00Cap comentari | 634 views
Share to Google Plus

Avui a les 12.00 h s’han concentrar al voltant de 40 persones amb pancartes i banderes del Sàhara davant l’Escola de Nàutica (final Dic de l’Oest, L1 aturada Escola Nàutica) amb l’objectiu d’aturar la descàrrega del recurs espoliat. Entre les activistes de Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears i simpatitzants també s’ha pogut veure una representació institucional.

La intenció de les organitzadores d’accedir al recinte portuari s’ha vist truncada quan les autoritats portuàries sols han deixat accedir als representants dels partits polítics allà presents i cinc representants de l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, menters quedaven a les portes una vintena d’activistes en la seva majoria natius del Sàhara. Han llançat proclames de “Marroc culpable, Espanya responsable”.

Les persones que han pogut accedir han confirmat que el vaixell complia tots els requeriments legals per fer aquesta entrega.

photo_2017-05-24_13-36-37

La concentració s’ha organitzat per protestar un cop més “pel saqueig impune dels recursos naturals del Sàhara, en aquest cas per part d’una naviliera espanyola recentment constituïda, que es proposa aprofitar-se de la presencia il•legal del Marroc en el territori de l’antiga colònia espanyola, per a esprémer sistemàticament, en connivència amb les autoritats marroquines, la riquesa del territori sahrauí. D’aquesta manera, l’arena del desert sahrauí és ara un negoci més d’empresaris espanyols desaprensius que s’uneix a l’extracció de fosfats i a l’arrasament dels bancs de pesca, aprofitant-se de l’actual i irresolt conflicte sobre el Sàhara occidental.”

photo_2017-05-24_14-08-28

Segons informacions del dBalears: L’empresa també ha apuntat que l’arena no és per a platges sinó per a «golfs o obres». Quant a «l’espoliació» dels recursos naturals del Sàhara que han denunciat tant des d’Amics del Poble Sahrauí com des del Parlament, l’empresa transportista ha assenyalat que no tenen «tota la informació per poder opinar» i ha expressat la seva sorpresa per la polèmica generada a Palma.

Articles relacionats:

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.