Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Alcúdia, Defensa dels animals, General, Lluita de carrer i acció directa, Publicació oberta

[Crònica] Concentració antitaurina a Alcúdia, 26 de juliol de 2015

Publicat per dia 29 juliol 2015 – 0:29Cap comentari | 345 views

[Crònica] Concentració antitaurina a Alcúdia, 26 de juliol de 2015

Share to Google Plus

Aquest diumenge 26 de juliol es va produïr una protesta pacífica convocada per I.C.A Animalista, amb la participació de gent de diversos colectius i associacions com V de Vegana, Moviment Alcudienc, ASSAIB, Arran, MSS.

Unes 60 activistes van presenciar davant les portes de la plaça de Toros d’Alcudia com, una vegada més el maltracte animal i l’alcohol van de la mà.

L’entrada de menors era una imatge molt present, fins i tot amb nadons. Tampoc podem oblidar el nombre de turistes que varen sortir espantades i plorant una vegada el primer bou va ser assassinat. La seva cara reflectia un horror molt gran i una decepció, ja que sabem que als hotels els hi dieun una gran mentida sobre les corregudes (que es un ball entre l’home i la bèstia, sense fer-lis mal). La jornada va estar molt animada, les nostres veus es sentien per tota la plaça, fins i tot per damunt de la banda de música (contractada per els empresaris, ja que la banda d’Alcúdia es va declarar antitauria fa un temps, cosa que vol dir que aquesta pràctica cada vegada agrada menys).

L’actitut taurina era ja desesperada, duien cartells que posaven “Viva el rey, viva el orden y la ley” i el seu nivell d’alcohol era notable. Tolo Rebassa, president d’Alcudia taurina, ha dit per ràdio en una entrevista: “Si no els hi agraden els toros que no hi venguin als toros, a jo no m’agrada anar a jugar a golf i no vaig allà a donar per sac als que hi juguen al golf”, un clàssic de l’hipocresia i incoherència que impera en ells.

Al final de la jornada, dos activistes varen ser identificats per la guàrdia civil per gravar els horrors que es produïren darrera les portes vermelles de la plaça. Unes portes que només volen tapar els horrors que s’hi practiquen. Sense oblidar-mos d’altres víctimes, com els cavalls i els ases, obligats a ser partícips d’aquest macabre espectacle, tota l’horabaixa amb el sol i sense aigua, i obligats a arrossegar per tota sa plaça als seus germans… I no podem oblidar a les víctimes directes d’aquesta barbàrie, els bous, no oblidem que el seu destí final no només és el de ser arrossegat per tota sa plaça després d’un suposat acte de valentia per part dels seus assassins, sinó que després de punxar-li amb més d’un utensili (llances per debilitar-ho, “banderillas” per mantenir la sang brotant, l’espasa de 80 cm), també seran escorxats encara amb consciència. Després d’això, els seus cossos fets trossos, seràn transportats cap a les tendes, i venuts com si fos un banquest de qualitat per als seus paladars.

Recordam que aquest destí no només és el dels bous, sinó també el de milions de vaques, porcs, gallines, conills que a diari son assassinats als escorxadors…

Per un món antiespecista! No aturarem fins a l’abolició!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.