Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Altres, Ciutat, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Illes Balears i Pitiüses, Països Catalans, Treball i economia

[Crònica] “Cap agressió sense resposta”

Publicat per dia 26 novembre 2013 – 13:34Cap comentari | 346 views
Share to Google Plus

torxes

La segona Marxa de Torxes contra la violència de gènere fou tot un èxit, tant en la participació de més de 300 persones com en l’esperit de rabiós record cap a totes les víctimes mortals de les agressions masclistes del 2013. La mobilització, de caràcter silenciós, fou convocada unitàriament per  l’Assemblea Antipatriarcal, Dret a DecidirFeministes en Acció i Adibs, partint de la Plaça de la Porta Pintada fins arribar a la Delegació de Govern.

Així, una cinquantena de torxes il·luminaren els carrers nocturns del centre de Ciutat, en record a totes les víctimes de la violència masclista. La marxa, que anava encapçalada per una pancarta que remarcava el clar missatge “Hem perdut la por, combatem la violència patriarcal”, evidenciava així el caràcter combatiu del moviment feminista, que plantarà cara a qualsevol tipus d’agressió patriarcal a tots els àmbits. El caràcter seriós de la manifestació s’explicità en l’actitud de respecte i solidaritat amb totes les víctimes, les quals reberen emotives mostres de suport al llarg de la mateixa.

tQuasi al final de la marxa, les manifestants es col·locaren en cercle i la portaveu d’Adibs va llegir el nom de les 54 dones assassinades durant el 2013, any que, malauradament, s’ha caracteritzat perquè aquesta violència patriarcal ha acabat sent extensiva als fills, cobrant-se la vida de cinc d’ells. Acte seguit es realitzà un minut de silenci en record a totes les víctimes del masclisme. Una flama col·locada en mig del cercle serví per rebre de forma simbòlica totes les violències patriarcals que reben les dones durant la seva vida, que anaren des de la jerarquia eclesiàstica fins al ministre Gallardón i a les seves imposicions o, fins i tot, la talla 38. Així, diferents manifestants anaven cremant les agressions que patien i les dipositaven a un poal en flames.

Acabada l’acció, les manifestants avançaren fins a la Delegació de Govern on es llegí el manifest. Aquest incidí en les diferents agressions que pateixen les dones en el seu dia a dia, no sols a l’àmbit domèstic sinó a nivell social, estètic, laboral… és a dir, totes les pressions amb les quals ataca el patriarcat en el dia a dia de les dones, dinamitant així la pròpia capacitat d’elecció. En aquest sentit, la Contrarreforma de Gallardón, la nova legislació en matèria de reproducció que restringeix la maternitat a dones lesbianes i/o fadrines, les retallades i una extensa i inimaginable llista d’agressions no amainen les forces de les activistes sinó que les empenya a sortir al carrer amb una actitud més combativa que mai. Així, quedà clar que tots els dies són 25 de novembre.

Cap agressió sense resposta! Sense les dones no hi ha revolució!

Fotos: Mallorka en Rebel·lió i contrainfo.cat

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.