Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ensenyament, General

[Crònica] Caimari, Mancor, Campos i Bunyola s’uneixen per reivindicar escoles noves

Publicat per dia 18 maig 2017 – 18:201 Comentari | 723 views
Share to Google Plus

El 13 de maig es realitzà una jornada organitzada per pares i mares del CEIP Ses Roques de Caimari, amb la intenció de donar a conèixer la situació de l’ensenyament als quatre pobles participants: Mancor, Bunyola, Campos i el mateix Caimari. Als citats pobles existeixen diferents problemàtiques envers la construcció d’escoles noves, fet que els uneix en la necessitat de reivindicar que siguin cobertes les seves necessitats.

18402847_10207015613229166_5169051529163425318_nLa diada va tenir un caràcter festiu, amb les següents activitats:

* Festa infantil, amb activitats esportives (Portal de la Serra), pinta cares (Illa de Cultura) i concert a càrrec de Mel i Sucre.

* Sonada de Xeremiers, a càrrec de Xeremiers de Caimari, Selva, Mancor i Palma.

* Lectura del manifest (que podreu llegir seguidament).

* Ballada popular a càrrec de Caliu.

* Clandestí de Lindy Hop a càrrec de Yes We Swing.

* Concert a càrrec de Tiu.

És important recalcar que totes les activitats varen ser possibles gràcies a col·laboradors i músics que actuaren de manera gratuïta i completament altruista.

L’ambient va ser arrodonit amb la presència de 4 foodtrucks, on els participants varen poder sopar o prendre alguna cosa ben fresca.

A l’acte van parlar representants de cada poble, reivindicant, en cada cas, escoles noves que són necessàries i que fa anys que es demanen. Seguidament us fem arribar els diferents texts que es van llegir durant la jornada.

Manifest per una escola nova a Mancor

A Mancor, no només volem una escola nova… sinó que la necessitem!

• Necessitem sortides d’emergència. No volem morir cremats, ni haver de saltar per la finestra perquè algú ha decidit que les vides dels nins i nines de Mancor no tenen suficient valor com per destinar uns doblers a fer una escola segura. Necessitem escola nova ja!

• Necessitem banys en condicions. No volem haver d’aguantar-nos les necessitats bàsiques fins que arribem a casa ja que els banys estan embossats i són insuficients. No volem que els nins i nines de 3 anys tornin a casa amb la roba interior bruta ja que al no tenir bany dins de sa classe, han hagut d’arreglar-se-les solets per fer-se net quan tot just acaben de treure’l-s’hi els bolquers. Necessitem escola nova ja!

• Necessitem una àrea d’esbarjo digne. No volem un pati ple d’aules prefabricades, ni que el sorral d’infantil hagi de ser devora les portes de les calderes on corren perill per falta d’espai. Necessitem escola nova ja!

• Necessitem un menjador. No volem dinar dins un magatzem ple d’humitats i amb olor a florit, a on quan plou hem de dur botes d’aigua perquè del terra brolla aigua. Necessitem escola nova ja!

• Necessitem una aula de psico, una de música, un despatx de direcció… en definitiva: Necessitem més espai: no volem haver de seure apretadets, ni donant s’esquena a sa pissarra per falta d’espai, no volem fer més classes a les escales ni al passadís. Volem, que els professors tinguin algun lloc on rebre els pares i poder tractar temes personals amb discreció. Necessitem escola nova ja!

• Necessitem que se’ns doni la dignitat que mereixem. No volem ser menyspreats pel fet de viure en un poble petit, ni sentir-nos infravalorats per ningú. Necessitem escola nova ja!

Ens diuen que no necessitem una escola nova ja que les dades d’enguany mostrem que la natalitat s’ha estabilitzat a Mancor però la nostre necessitat no ve d’enguany. I a part de la manca d’espai, que és ben obvia per tothom que hagi visitat es centre; l’estabilització de la natalitat no evitarà que ens posem malalts per falta de condicions de salubritat ni que ens puguem morir per falta de seguretat. Per tot això i per molt més, a Mancor no només volem una escola nova, sinó que la necessitem i ens la mereixem!

Manifest per una escola nova a Campos

Com a representant del Ceip Joan Veny i Clar de Campos i de la comissió de l’Escola Nova, vull donar les gràcies a tots els organitzadors d’aquesta festa, per donar-los l’oportunitat de ser aquí.

Noltros fa 9 anys que esperam que ens facin una escola; fa 9 anys que es va firmar un acord on deien que tendríem un solar on fer s’escola, però a dia d’avui això està ben a l’aire… S’ajuntament diu una cosa, sa Conselleria una altra, que si deficiències, que si cessions…

I els nostres nins, 710, són a una escola preparada per 400; amb 7 aules prefabricades (i pel proper curs en tendrem 2 més) sense aula de plàstica, sense biblioteca, sense sala de professors. Gràcies a la bona voluntat de totes, això funciona, però no ens ho mereixem.

Pel proper curs, tornarem a tenir 2 aules del Ceip Nou dins el Ceip Joan Veny i Clar, per això es faran obres a l’estiu al que era la casa del conserge; dic tornarem a tenir, per que això ja ho feren fa 6 anys… Però no tenim Escola Nova…

Tots ens mereixem unes escoles en condicions, nins, pares i mestres!!!

Gràcies i Campos és poesia!!!

Manifest per una escola nova a Caimari, del CEIP Ses Roques, que llegiren un nin i una nina

M.Magd: Hola, som en Miquel i na Maria Magdalena del CEIP Ses Roques de Caimari.

Miquel: A Caimari ja fa molts d’anys que necessitam una escola nova i aquest curs ha estat ben diferent per noltros. Vàrem començar a s’escola vella i després d’uns mesos vàrem haver de canviar a Ca Ses Monges on havíem d’estar per un temps mentres ens feien s’escola nova. Estàvem molt il.lusionats perquè ses coses anaven millorant i creiem que realment es compraria un terreny per fer s’escola nova.

M.Magd: Ara, els nostres pares estan preocupats i molt enfadats perquè diuen que els que les comanden no fan els deures, però noltros sí que els hem de fer!!! Pareix que hem deixat de ser importants i ens tenen abandonats.

Miquel: Sentim xerrar de conselleria. Què és això? Es suposa que són els que tenen que arreglar tots els papers per poder comprar el solar? Tan difícil és preparar uns plànols per poder fer una escola? Ja no demanam ni s’escola, VOLEM UN SOLAR PER PODER FER UNA ESCOLA!

M.Magd: Per favor senyor conseller, li demanam que ens faci el projecte i ens donin aquell títol tan important: interés general. Així podrem comprar d’una vegada sa finca on fer s’escola. No podem deixar perdre aquesta oportunitat de comprar-la.Volem que tots els nins i nines petits del nostre poble puguin tenir una escola com toca.

Miquel: Volem una escola amb un pati per poder jugar a futbol,

un menjador que no sigui de “quita y pon”, una aula de psico i altres coses que tenen altres nins a les seves escoles i noltros no les sabem perquè no les hem vistes mai.

M.Magd: Els grans ens diuen que no hem de dir mentides i els que prenen les decisions importants, bé que en diuen!!!

Miquel: Ara diuen que no sé que d’un pavelló esportiu, però això no és una escola!!!

M.Magd: per això ses mamas i els papas han d’anar a tantes reunions a s’ajuntament per queixar-se.

Miquel: Sí, tots aquests dies que s’en van fins tard i no poden sopar amb noltros o llegir-nos un conte.

M.Magd: ja esteim cansats de tantes històries! Tampoc demanam res de l’altre món!

Miquel: Tots els nins i nines haurien de tenir una escola com toca, sense que els seus pares hagin de fer tanta comèdia.

M:Magd: Esteim molt contents amb aquesta diada que han organitzat els nostres pares i mares. Voldríem que aquesta història que hem viscut sigui com un conte i acabi amb un final feliç. I aquest final seria….

Miquel i M:Magd: UNA ESCOLA NOVA JA!

AGRAÏMENTS, per part del director del CEIP Ses Roques de Caimari a les persones que han col·laborat altruistament: 

- Mel i Sucre: Jenifer, Ariadna, Joan, Arnau i Pedro.

- Club Multiesportiu Portal de la Serra: Lluc, Paula i Joan.

- Associació Illa de Cultura: Esther, Aina, Cata, Neus, Àngela, Javi, Juanjo i Emilio.

- Xeremiers de Caimari, Selva i Mancor de la Vall: Kiko, Pere, Llorenç, Biel, Llorenç, Toni i Juan Andrés.

- Caliu: Maribel, Dani, Miquel, Biel, Jordi, Pep Maria i Pere, per tocar i per aportar l’equip de so.

- Jordi Tugores per dur el so.

- YesWeSwing: Marco, Manolo, Maribel, Pere i Txema.

- Tiu: Beatriu, Dani, Jordi i Pere.

- Representants de Campos, Mancor i Bunyola.

- Aigua Font Sorda.

- Olives Bernad.

- Cosmètics Garcia.

- Confitures Margalida Caimari.

- Premsa.

- Pares i mares que han organitzat la diada, especialment al grup de remugadores.

- Assistents.

CLOENDA, per part de Toni Boyeras Vallespir, director del CEIP Ses Roques (Caimari). 

Han passat i segueixen passant generacions d’alumnes, mestres, famílies, governants de tots els colors… i els que vendran, però com deia el mític Nelson Mandela: “L’educació és l’arma més poderosa que pots emplear per canviar el món”. Cal no defallir, ser perseverants, mantenir-nos units i no perdre l’esperança.

Segur que l’escola nova de cada un dels pobles reunits avui aquí a Caimari arribarà tard o d’hora i farà que els nostres pobles facin diades i ballades per motius ben diferents al que ens reuneix avui a totes i a tots en aquesta plaça, i no haver de suplicar una escola nova digne pel poble, perquè un poble sense escola és un poble pobre.

Salut tenguem i paciència per veure-ho … confiem en els qui han de fer passes i que les donin ben fetes: ESCOLES NOVES, JA!!

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.